


Sastojci:
Za biskivt:
- 15 bjelanjaka
- 15 žlica šećera
- 9 ravnih žlica griza
- 9 ravnih žlica brašna
Za kremu I:
- 7 dl mlijeka
- 15 žumanjaka
- 2 pudinga od vanilije
- 250 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 250 g margarina
Za kremu II:
- 300 g šlaga
- 3 dl mlijeka
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 100 g čokolade
Ostali sastojci:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka i 5 žlica šećera u čvrst šaum.
2. Potom dodati 3 žlice griza i 3 žlice brašna, pa polako promiješati kuhačom
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te u nju uliti pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita.
Krema I:
1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti žumanjke i puding sa preostalim mlijekom i vaniln šećerom, pa uliti u prokuhano mlijeko. Nastaviti sa kuhanjem uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati.
Krema II:
Umutiti šlag s mlijekom, pa u njega dodati mljevene lješnjake i naribanu čokoladu, a potom promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati 1/2 kreme I, zatim nanijeti 1/2 kreme II i preklopiti drugim biskvit. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećim biskvitom.
2. Posebno na pari rastopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Zatim ostaviti da se ohladi, pa izmiksati.
3. Nadjevenu tortu premazati kremom od slatkog vrhnja i čokolade, a bočne stranice ukrasiti čokoladnom folijom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



