


Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 2 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
- 500 g mascarpone sira
- 200 g sitnog sira
- 150 g šećera u prahu
- 500 g banana
- 100 g čokolade za kuhanje
Za glazuru:
- 2 dl slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 2 žlice šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, a zatim polako promiješati kuhačom.
4. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 15 min. Pečeni i ohlađeni biskvit poprečno prerezati napola, te polovice poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. Umutiti sitni i mascarpone sir sa šećerom u prahu.
2. Banane narezati na kolutove, a čokoladu naribati.
Glazura:
Pomiješati čokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Zatim ostaviti da se ohladi.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati 1/2 kreme od sira, zatim rasporediti 1/2 banana, posuti 1/2 naribane čokolade i preliti 1/2 ohlađene glazure.
2. Isti postupak ponoviti još jednom, pa ostaviti u hladnjaku da se stegne. Gotov kolač narezati na kocke željene veličine.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



