


Sastojci:
Za biskvit:
- 250 g margarina
- 300 g šećera
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 50 g kakaa
- 3 vrećice vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 6 žlica mlijeka
- 1,5 dl crne kave
- 4 žlice ruma
Za kremu:
- 3 dl slatkog vrhnja
- 4 dl kiselog vrhnja
- 5 žlica šećera
- 1 vrećica želatine
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati margarin, šećer i žumanjke, a zatim dodati brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao. Na kraju dodati crnu kavu i rum, te dobro umutiti mikserom.
3. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, te pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom i polako promiješati.
4. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na
200 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. Želatinu potopiti u hladnu vodu prema uputama s vrećice kako bi nabubrila.
2. Kiselo vrhnje pomiješati sa šećerom i polako promiješati, a slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
3. Zatim pomiješati mješavinu kiselog vrhnja i šećera sa šlagom od slatkog vrhnja, dodati želatinu i promiješati.
Završni postupak:
1. Koru premazati kremom od vrhnja i staviti u hladnjak da odstoji sat vremena.
2. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko kreme. Pričekati da se kolač stegne, a potom ga narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



