


Sastojci:
- 1 kg višanja
- 3 dl soka od višanja
- 300 g mljevenih plazma keksa
- 1 kg kiselog vrhnja
- 200 g šećera u prahu
- 2 preljeva za kolače
- 1 veliko pakiranje plazma keksa
- 2 dl mlijeka
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevene plazma kekse, vrhnje i šećer u prahu te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prekriti komadima plazma keksa, pa ih natopiti mlijekom.
3. Pripremljenu kremu uliti u kalup i ravnomjerno ju rasporediti preko natopljenih plazma keksa.
4. Višnje ocijediti od suvišnog soka te ih rasporediti po kremi.
5. Preljev za kolače pomiješati sa sokom od višanja i ugrijati ga do točke vrenja. Pričekati da se preljev malo ohladi pa ga preliti preko višanja.
6. Pripremljenu tortu staviti u hladnjak da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst snijeg te premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana



