


Sastojci:
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 100 g šećera
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g eurokrema
- 6 ”krem bananica”
- 100 g čokolade
- 700 g ”petit beurre” keksa
- 3 dl soka od naranče
- 2 šlaga
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati prašak za puding, brašno, gustin, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti neka provri. Pripremljenu mješavinu dodati u proključalo mlijeko, te nastaviti s kuhanjem miješajući neprestano dok se smjesa ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, pa je pomiješati s pjenasto umućenim maslacem. Pripremljenu kremu podijeliti na tri dijela.
3. U prvi dio dodati eurokrem te dobro izmiješati. U drugi dio dodati nasjeckane ”krem bananice”, a u treći dio čokoladu koju ste prethodno krupno naribali.
4. ”Petit beurre” kekse umakati u sok od naranče, pa ga rasporediti po pripremljenom plehu.
5. Preko prvog sloja keksa nanijeti kremu s eurokremom, zatim naslagati drugi sloj keksa, a preko njega nanijeti kremu s ”krem bananicama”. Potom poslagati još jedan sloj keksa i završiti kremom s ribanom čokoladom.
6. Šlag pripremiti prema uputama i premazati ga preko pripremljenog kolača. Kolač staviti u hladnjak da se stegne, pa ga narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



