

Sastojci:
- 500 g kesten pirea
- 2 žlice ruma
- 100 g maslaca
- 150 g kristal šećera
- 150 g mljevenih oraha
- 2 banane
Za glazuru:
- 50 g maslaca
- 50 g čokolade
- 2 žlice kakaa
- 3 žlice ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljeni šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa istanjiti i oblikovati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te zarolati.
5. Posebno pomiješati maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna smjesa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i staviti ju u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



