


Sastojci:
- 400 g mljevenih keksa
- 150 g “petit beurre” keksa
- 100 g grožđica
- 100 g žele bombona
- 10 čokoladnih bananica
- 200 g šećera
- 4 pudinga od vanilije
- 200 g margarina
- 100 g mljevenih badema
- 1/2 l mlijeka
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 6 dl mlijeka i šećer, te kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati prašak za puding sa 4 dl mlijeka, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi pomiješati s ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice narezati na kocke.
5. U mješavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mljevene bademe, grožđice i mljevene kekse, te dobro izmiješati.
6. “Petit beurre” kekse kratko potopiti u ostatak mlijeka kako bi omekšali, te njima obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenih keksa nanijeti pripremljenu kremu, poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i ukrasiti tortu po želji.
Izvor: Dobra hrana



