


Sastojci:
- 700 g trešanja
- 550 g maslaca
- 1 vrećica vanilin šećera
- 275 g šećera
- 5 jaja
- 300 g brašna
- 3 vrećice praška za pecivo
- 6 dl mlijeka
- 2 žlice kakaa
- 4 žlice ulja
- 1 pakiranje pudinga od vanilije
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 g maslaca
Priprema:
1. Mikserom mutiti 300 g maslaca, vanilin šećer i 225 g šećera dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati jaja, prašak za pecivo, brašno i 5 žlica mlijeka, pa umijesiti tijesto.
2. Pripremljeno tijesto podijeliti na dva dijela, te u jedan dio dodati kakao i dobro izmiješati.
3. Pravokutnu tepsiju nauljiti, posipati brašnom, pa dodati svijetlo tijesto i poravnati. Preko toga nanijeti tamno tijesto s kakaom.
4. Trešnje oprati i ravnomjerno rasporediti po tijestu. Pripremljeno tijesto peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 175 ºC dok ne porumeni.
5. Prah za puding pomiješati sa 50 g šećera i 1 dl mlijeka, a 4 dl mlijeka staviti kuhati u posudu. Umućenu smjesu dodati u proključalo mlijeko i kuhati kako bi se zgusnula. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
6. Maslac pjenasto umutiti i pomiješati s ohlađenim pudingom da bi se dobila kremasta smjesa.
7. Pripremljenu kremu premazati preko pečenog ohlađenog tijesta.
8. Čokoladu i maslac otopiti na pari i preliti preko kreme.
Izvor: Dobra hrana



