Što raditi u rujnu u Zagrebu? Donosimo popis svih događanja

by | 31 kolovoza, 2020

Nakon što smo već jednom nogom zakoračili u jesen, vrijeme je da vas obavijestimo o najnovijim događanjima koja vas ovog rujna očekuju u Zagrebu.

Naravno, s obzirom na neizvjesnu situaciju oko pandemije virusa COVID-19, bilo koje od ovih događanja može potencijalno biti otkazano, pa imajte to u vidu, uz maksimalno odgovorno ponašanje. Život bez obzira na sve mora teći i za to su se pobrinuli organizatori brojnih događanja, bili vi veliki ljubitelj filmova, kazališta, izložbi ili hrane i pića – za svakog ima nešto.

ZAGREB FOOD TRUCK FESTIVAL
19. 8. – 13. 9. / Jarun, livada tik uz Aquarius klub
Nastavak druženja u hladu jarunske prirodne oaze traje do 13. rujna gdje će posjetitelji moći uživati u prekrasno uređenim tematskim ljetnim zelenim oazama, family, kid’s, sports i chill piknik zonama, uz bogatu gastronomsku ponudu kamiona te live svirkama uličnih bendova i DJ-eva.

LJETO U THE BEERTIJI
1. 7. – 15. 9. / 19:00 – 02:00
Zelena oaza s brojnim glazbenim događanjima i najvećim izborom piva! Park sa skulpturama glazbenih r’n’r ikona i bogati program urbane kulture. Još samo pola mjeseca, do 15. 9. The Beertija je i dalje zelena oaza za opuštanje uz urbanu glazbu tijekom cijelog dana i večernjih izlazaka.Na njihovoj prostranoj terasi te očekuju pažljivo odabrane glazbene set liste svih inačica rock n rolla, vikend DJ programi, live nastupi bendova te razni zabavni sadržaji.

ZAGREB DESIGN WEEK 2020
1.- 6. 9. 2020.
Sedmo izdanje najvećeg hrvatskog događanja za dizajn odvija se u znaku korone. Zagreb Design Week 2020 umjesto na proljeće, održat će se od 1. do 6. rujna u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Nova normalnost je stvarnost. U samo nekoliko tjedana virus COVID–19 potpuno je poremetio naše živote. Dizajn rješava probleme. Kako nam može pomoći u ovoj situaciji? Korona nam je zakomplicirala život, na VII. Zagreb Design Weeku možete pronaći rješenja. Dizajneri i proizvođači reagirali su brzo i ponudili koncepte i proizvode koje će predstaviti tijekom tjedna posvećenog dizajnu.

11. ORGAN VIDA MEĐUNARODNI FESTIVAL FOTOGRAFIJE – NEODLUČNE SLIKE
2. 9. 2020 / 10:00 – 4. 10. 2020 / 22:00 Muzej suvremene umjetnosti
Međunarodni fotografski festival Organ Vida okuplja umjetni/ce iz cijelog svijeta koji/e rade u mediju fotografije i/ili u njezinom proširenom obliku i čiji radovi odgovaraju zadanoj temi ovogodišnjeg festivala “Neodlučne slike”. Na izložbi sudjeluje 10 međunarodnih umjetni/ca izabranih putem javnog poziva od strane međunarodnog žirija u sastavu: Christian Siekmeier, Katrina Sluis, Steph Kretowicz, Mirjam Kooiman i Vesna Meštrić.

ZAGREB BURGER FESTIVAL
2. 9. 2020 / 12:00 – 13. 9. 2020 / 23:00
Zagreb Burger Festival obilježava peti rođendan Festivala od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi – Strossmayerovom trgu, gdje posjetitelje da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke. Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

FOOD FILM FESTIVAL BY COCA-COLA
4. 9.-13. 9. 2020.
Food Film Festival donosi posljednje filmske hitove u kino na otvorenom, pod zvijezdama u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac. Uz filmove na dekicama i ležaljkama, uz epidemiološki prihvatljiv razmak uživajte i u street food specijalitetima nekih od najboljih domaćih ugostitelja – od burgera, tacosa, tortille, sladoleda do osvježavajućeg gin&tonica…

DRITO IZ MSU-a
4. 9.- 5. 9. 2020.
Šesto izdanje glazbenog Drito festivala. Prvo na otvorenome. Drito iz MSU-a!
Petak 4. 9. 2020.
TTM
Grše
30zona
Prti Bee Gee
Krankšvester
Dino Blunt & Swana
DJ Indy

Subota 5. 9. 2020.
Bore Balboa
Tam
Buntai
High5
Vojko V
Z++
Trepaj il’ krepaj

Kapacitet eventa ograničen na 900 ulaznica po danu. Festivalske ulaznice u pretprodaji od 31. 7. po cijeni od 150 kn. Dnevne ulaznice po cijeni od 90 kn u prodaji su od 14. 8.

25. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 13. FOUR RIVER FILM FESTIVAL
8.-12. 9. / Karlovac
Ako želite napraviti izlet izvan Zagreba, Karlovac je brza i odlična opcija jer se pretvara u centar kinematografije. 25. Filmska revija mladeži i 13. Four River Film Festival održat će se od 8. do 12. rujna 2020. u Karlovcu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a ove godine bilo su prijavljena čak 1632 filma.Ove godine ljeto slave u znaku patkica! Nastavljaju rasti kao globalni festival s mnoštvom zanimljivih i kvalitetnih prijava. Filmovi su do četiri rijeke pristigli sa svih kontinenata iz čak 99 zemalja svijeta, od Singapura, Kine, Sjedinjenih Američkih Država do Bolivije, Urugvaja, Mozambika i gotovo svih europskih zemalja.

PROJEKT ILICA: Q’ART – SVE MASKE SU PALE
12.-13. 9. 2020.
Jesensko izdanje Projekta Ilica: Q’Art priprema se za Potresno dobar tulum pod maskama, gdje osim programa Umjetnost voli Građane nastavljamo i humanitarne akcije u programu Umjetnost voli Umjetnost – ART. Održat će se na Ilici u subotu 12. 9. 2020. navečer od 18 sati do 23 sata i u nedjelju 13. 9. 2020. od 10 do 15 sati. Kompleksne okolnosti pandemije, potresa i elementarnih nepogoda u Zagrebu i nadalje su izuzetno prisutne. Bitno nam je afirmirati solidarnost, suosjećanje, međusobnu brižnost i aktivnost građana u ovim anksioznim vremenima, te osvijestiti važnost javnog i socijalnog prostora. Također, pružit će i ohrabrenje u svim mjerama – jer mi zajedno činimo grad.

23. CRŠ Zagreb Comic Con
25. 9. 2020 / 10:00 – 27. 9. 2020 / 18:00
Bliži nam se još jedno izdanje CRŠ Zagreb Comic Cona! Okupljaju se ponajbolji svjetski strip autori i ljubitelji stripa i svega što uz strip ide. Izložbe, crtanja i potpisivanja, razgovori s publikom, predavanja, sajam stripa, strip-kviz, cosplay natjecanje, škola stripa za djecu, filmske projekcije, VR soba i još mnogi sadržaji bogatog programa očekuju vas u Domu HDLU-a (‘Džamiji’) na 23. međunarodnom festivalu stripa CRŠ Zagreb Comic Con.

Animafest Zagreb
28. 9. 2020 / 11:00 – 3. 10. 2020 / 22:00
30. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb., čiji bogati međunarodni program sadrži više od 400 filmova iz 45 zemalja, u glavni grad Hrvatske dovodi najveća umjetnička postignuća i slavna imena globalne animacije. Uz projekcije u kinima Tuškanac, Kinoteka i Kaptol Boutique Cinema, brojne popratne lokacije ugostit će naše open airove i animacikliranje, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.

Zagrebačko Kvartovo
29. 8.- 26. 9. 2020.
U cilju afirmacije zagrebačkih kvartova Pivovara Daruvar u povodu svoga 180. rođendana organizira Kvartovo, seriju događanja u odabranim zagrebačkim gradskim četvrtima. Kao što i sam naziv „Kvartovo – beer picnic“ naznačuje, radi se o događaju koji spaja zagrebačku kvartovsku kulturu s kulturom ispijanja piva i uživanja u street food ponudi, a sve to bit će popraćeno nastupima prepoznatljivih lokalnih glazbenika koji će predstaviti svoje kvartove. Počeli smo sa Zapruđem, a program se nastavlja 5. rujna u Dubravi kod Knjižnice Dubrava. Zatim slijede Vrbani na kojima nastupaju članovi rock sastava Slanci, a serija evenata završava 26. rujna s iznimno jakim glazbenim repertoarom u Španskom, najvećem zagrebačkom naselju unutar gradske četvrti. Program će predvoditi Target, legenda hrvatskog hip-hopa koji je ostavio jak utjecaj na cijelu balkansku regiju.