


Za tijesto:
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 250 g brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 1,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 150 g pekmeza od marelica
- 250 g maslaca
- 5 dl pudinga od čokolade
Tijesto:
1. Pjenasto umutiti maslac, šećer, kakao i vanilin šećer, pa postepeno dodavati jaja, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
2. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje, uliti u nju pripremljenu smjesu i peći 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 ºC.
3. Pečeni biskvit izvaditi iz tepsije, ostaviti da se ohladi i prerezati poprečno napola kako bi se dobile dvije kore.
Krema:
1. Maslac pjenasto umutiti i pomiješati s pudingom od čokolade.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati pekmezom od marelica, zatim nanijeti polovinu kreme, ravnomjerno rasporediti i preklopiti drugom korom.
2. Gornju koru premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



