


Sastojci:
Za podlogu:
- 250 g mljevenih keksa
- 100 g maslaca
- 1 dl mlijeka
- 50 g šećera u prahu
Za kremu:
- 10 g želatine u prahu
- 125 g eurokrema
- 50 g čokolade
- 1 dl jogurta
- 5 dl slatkog vrhnja
Za preljev:
1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preljev za torte
Priprema:
Podloga:
1. Mljevene kekse preliti mlijekom i promiješati.
2. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati u njega natopljene kekse i dobro izmiješati.
Krema:
1. U manjoj posudi pomiješati jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrijavati na umjerenoj temperaturi da se svi sastojci stope.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U ohlađenu smjesu od jogurta dodati nabubrenu želatinu i promiješati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag a zatim postepeno dodavati želiranu smjesu od jogurta cijelo vrijeme muteći mikserom.
Završni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu uliti smjesu za podlogu i poravnati. Preko nje nanijeti pripremljenu kremu.
2. Kruške ocijediti i narezati na kriške. Kriške rasporediti preko kreme.
3. Bezbojni preljev za kolače pripremiti prema uputama s pakiranja i preliti preko voća. Pričekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana



