


Sastojci:
Za tijesto:
- 100 g margarina
- 150 g brašna
- 25 g šećera
Za puslice:
- 4 bjelanjka
- 250 g šećera
- 50 g lješnjaka
- 50 g čokolade
Za kremu:
- 3 krem šlaga
- 50 g lješnjaka
Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati margarin, brašno i šećer pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a zatim okruglom modlom vaditi pogačice. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva C dok ne porumene.
Puslice:
1. Smjesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću slastičarske vrećice od pripremljene smjese oblikovati hrpice. U sredinu staviti po jedan lješnjak, a odozgo istisnuti malo šauma.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj pećnici na 110 stupnjeva C.
4. Zatim puslice širim dijelom umočiti u otopljenu čokoladu.
Završni postupak:
Krem šlag od čokolade umutiti prema uputama s vrećice pa u njega dodati mljevene lješnjake i promiješati. Na pečenu podlogu nanijeti malo krem šlaga, te odozgo utisnuti puslicu.
Izvor: Dobra hrana



