


Sastojci:
Za biskvit:
- 15 bjelanjaka
- 15 žlica šećera
- 15 žlica mljevenih keksa
- 15 žlica mljevenih oraha
Za kremu:
- 15 žumanjaka
- 0,5 l mlijeka
- 250 g šećera u prahu
- 375 g margarina
- 5 žlica šećera
- 5 žlica gustina
- 150 g sjeckanih oraha
- 150 g izmrvljenih keksa
- 100 g crne čokolade
- 100 g bijele čokolade
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 žlica šećera u čvrst snijeg. Zatim dodati 5 žlica mljevenih keksa i 5 žlica mljevenih oraha pa polako promiješati.
2. U okruglom kalupu na 170 ºC ispeći biskvit. Na isti način ispeći još dva biskvita.
Krema:
1. Pomiješati žumanjke sa 200 g šećera u prahu i kuhati na pari dok se ne dobije gusta krema. Posebno umutiti margarin sa 50 g šećera u prahu.
2. Pomiješati mlijeko, šećer i gustin pa dobro izmiješati da ne ostanu grudice. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Pomiješati kremu od žumanjaka i margarina sa smjesom od gustina i izmiksati. Dodati nasjeckane orahe, keks, crnu i bijelu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
Pečeni biskvit premazati kremom i naslagati jedan na drugi. Tortu preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: Dobra hrana



