


Za biskvit:
- 5 bjelanjka
- 5 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 5 žlica mljevenih lješnjaka
- 50 g margarina
- 1/2 vrećica praška za pecivo
- 1,5 dl mlijeka
Za kremu:
- 5 žumanjaka
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 150 g šećera
- 10 g želatine u prahu
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 krem fiks
- 50 g mliječne čokolade
- 50 g mljevenih lješnjaka
- 50 g bijele čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjaka umutiti u čvrst snijeg, a zatim dodati 2 žlice šećera i mutiti dok se ne šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom i otopljenim margarinom pa pomiješati sa šaumom od bjelanjaka i promiješati. Potom dodati brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake i promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Ohlađeni biskvit preliti mlakim mlijekom da omekša.
Krema:
1. U malo mlijeka razmutiti žumanjke i puding od vanilije. Preostalo mlijeko pomiješati sa šećerom i ostaviti da proključa.
2. Smjesu od žumanjaka uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri pa ga pomiješati s mlakom kremom i promiješati.
4. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu mliječnu čokoladu i lješnjake, a u drugi dio naribanu bijelu čokoladu.
5. Posebno umutiti slatko vrhnje sa šlag fiksom u čvrst šlag. U kremu od mliječne čokolade dodati trećinu šlaga, u kremu od bijele čokolade također dodati istu količinu šlaga, a preostali šlag ostaviti za dekoraciju.
Završni postupak:
Koru premazati tamom kremom, preko njega nanijeti kremu od bijele čokolade i odozgo premazati šlagom. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



