


Sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera u prahu
- 260 g mljevenih badema
Za kremu I:
- 8 žumanjaka
- 8 žlica šećera
- 60 g čokolade
- 70 g nasjeckanih badema
- 125 g maslaca
Za kremu II:
- 2 žumanjka
- 2 žlice gustina
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2,5 dl čokoladnog mlijeka
- 125 g maslaca
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 4 bjelanjka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano miksanje postepeno dodavati 4 žlice šećera dok se ne dobije čvrsti šaum.
2. Potom dodati 130 g mljevenih badema i polako promiješati kuhačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati napola kako bi se dobila 2 biskvita. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit pa ga također prerezati napola. Ukupno se treba dobiti četiri biskvita.
Krema I:
1. Pomiješati žumanjke i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom dodati razlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
2. U ohlađenu kremu dodati maslac i umutiti mikserom. Na kraju dodati nasjeckane bademe i promiješati.
Krema II:
1. U manjoj posudi umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, gustin i 0,5 dl čokoladnog mlijeka.
2. Posebno ugrijati preostalo čokoladno mlijeko pa uliti u njega umućenu smjesu i ostaviti da se zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Pomiješati kremu I i kremu II pa dobro izmiješati.
2. Pečeni biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jedan na drugi.
3. Posebno pripremiti glazuru od čokolade (čokoladu i maslac otopiti na pari) te preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana



