


Sastojci:
- 16 piškota
- 2,5 dl mlijeka
- 1 instant cappuccino od čokolade
- 2 žumanjka
- 120 g šećera u prahu
- 1 naranča
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 šlag fiks
- 80 g čokolade u prahu
- 200 g mascarpone sira
- 10 g želatine
Priprema:
1. Umutiti mlako mlijeko s instant cappuccinom od čokolade.
2. Pripremiti prozirnu foliju. Zatim piškote natopiti pripremljenom mješavinom i poslagati vodoravno u dva reda po osam piškota jednu do druge, tako da se dobije kora pravokutnog oblika.
3. Slatko vrhnje umutiti sa šlag fiksom, a koru naranče naribati na sitno i procijediti od pulpe.
4. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Pomiješati žumanjke i šećer u prahu pa kuhati na pari dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
6. Ohlađenu smjesu od žumanjaka pomiješati s mascarpone sirom, šlagom od slatkog vrhnja, želatinom, sokom i ribanom korom naranče. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenom kremom i pomoću folije uviti u roladu. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti roladu u hladnjaku da se stegne.
8. Kada se rolada stegne, izvaditi ju iz folije i posipati čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana



