


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 5 dl slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 10 g želatine u prahu
- 150 g prženih lješnjaka
- 150 g mljevenih napolitanki
Za ukrašavanje:
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa pomiješati sa šaumom od bjelanjaka i promiješati. Dodati brašno i gustin te opet polako promiješati.
3. U okruglom kalupu za tortu od pripremljene smjese na 200 ºC ispeći biskvit.
Krema:
1. Pomiješati mlijeko i šećer pa zagrijavati dok se šećer ne otopi. U ohlađeno mlijeko dodati šlag od slatkog vrhnja, mljevene napolitanke i lješnjake te promiješati.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ju pomiješati s kremom i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup, preko njega nanijeti pripremljenu kremu i staviti u hladnjak da se stegne najmanje 12 sati.
2. Gotovu tortu izvaditi iz kalupa i premazati je šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



