


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 100 g šećera
Za kremu I:
- 2 pudinga s okusom slatkog vrhnja
- 7 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 g želatine u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
Za kremu II:
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 g želatine u prahu
- 2 dl slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa pomiješati sa šaumom od bjelanjaka i promiješati. Dodati brašno, gustin i polako promiješati.
3. Od pripremljene smjese u pravokutnoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 200 ºC ispeći biskvit.
Krema I:
1. U manju posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding s okusom slatkog vrhnja pa dodati u proključalo mlijeko. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu kremu dodati nabubrenu želatinu, ribanu čokoladu i polako promiješati.
Krema II:
1. U manju posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije te dodati u proključalo mlijeko. Uz neprestano miješanje kuhati dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu kremu dodati nabubrenu želatinu, šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Završni postupak:
Preko piškote premazati kremu I, a zatim nanijeti kremu II i ravnomjerno rasporediti. Kolač odozgo premazati šlagom od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



