


Sastojci:
- 1 list oblatne
Za kremu I:
- 120 g maslaca
- 150 g mljevenih keksa
- 100 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 1 žličica Nescafea
- 1 dl mlijeka
Za kremu II:
- 120 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
Za kremu III:
- 120 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g mlijeka u prahu
- 2 žlice čokolade u prahu
Priprema:
Krema I:
1. Omekšao maslac umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljevene kekse natopiti mješavinom mlijeka i Nescafea, a čokoladu otopiti na pari.
3. Pomiješati smjesu od maslaca s mljevenim keksima i čokoladom pa dobro izmiješati.
Krema II:
1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu te dodati kokosovo brašno i promiješati.
Krema III:
1. Maslac umutiti sa šećerom, mlijekom i čokoladom u prahu.
Završni postupak:
1. List oblatne uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša.
2. Potom oblatnu premazati kremom I, pa nanijeti kremu II i na kraju kremu III te pomoću vlažne krpe zarolati.
Izvor: Dobra hrana



