


Sastojci:
- 500 g ”petit beurre” keksa
- 5 dl slatkog vrhnja
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade
- 1,3 l mlijeka
- 150 g griza
- 150 g šećera
- 2 žumanjka
Priprema:
1. U manju posudu uliti 1 l mlijeka pa dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Zatim postepeno dodavati griz uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati umućene žumanjke i dobro izmiješati.
3. U ohlađenu smjesu od griza dodati maslac i miješati dok se ne otopi.
4. Posebo umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag, a zatim dodati ribanu čokoladu i polako promiješati.
5. Pripremiti odgovarajuću tepsiju pa u nju poslagati kekse natopljene mlijekom. Premazati polovinom kreme od griza i ostaviti da se stegne. Zatim nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak premazivanja (keksi, krema od griza, šlag) ponoviti još jednom.
6. Gotov kolač ostaviti u hladnjaku da se stegne pa ga narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



