


Sastojci:
Za biskvit:
- 10 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mljevenih oraha
- 1 žlica octa
- 50 g grožđica
Za kremu I:
- 5 dl mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 3 žumanjka
- 150 g margarina
- 200 g mljevenih napolitanki
Za kremu II:
- 7 žumanjaka
- 5 žlica šećera
- 200 g čokolade
- 100 g margarina
- 150 g mljevenih oraha
- 5 žlica mljevenih keksa
Za glazuru od čokolade:
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 žlica šećera i 1/2 žlice octa u čvrst snijeg.
2. Potom dodati 5 žlica mljevenih oraha i promiješati.
3. U okruglom kalupu na 160 ºC ispeći biskvit. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan, ali u njega dodati grožđice.
Krema I:
1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije i žumanjcima, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati mljevene napolitanke i polako promiješati.
Krema II:
1. Pomiješati žumanjke sa šećerom i kuhati na pari dok se šećer ne otopi. Potom dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se i ona ne otopi.
2. U ohlađenu smjesu dodati margarin i umutiti mikserom. Dodati mljevene kekse i orahe i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati kremom I i preklopiti drugim biskvitom. Zatim nanijeti kremu II i poravnati.
2. Čokoladu i maslac otopiti na pari i preliti preko kreme.
Izvor: Dobra hrana



