


Sastojci:
- 1 pakiranje oblatni
- 200 g mljevenih oraha
- 300 g očišćenih višanja
- 200 g mljevenih keksa
- 200 g čokolade
- 6 jaja
- 0,5 dl ulja
- 300 g šećera
- 250 g margarina
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke i šećer pa kuhati na pari dok se ne dobije gusta krema. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti s kuhanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U ohlađenu smjesu dodati višnje, mljevene orahe i kekse, te promiješati.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Pripremljenom smjesom namazati oblatne.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu s malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne, a potom oblatnu narezati na komade željene veličine.
Izvor: Dobra hrana



