


Sastojci:
- 350 g okruglog keksa bez kreme
- 3 dl slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 1 šlag fiks
- 3 dl mlijeka
- 100 g čokolade za kuhanje
- 300 g malina
- 50 g maslaca
- 120 g piškota
Priprema:
1. Slatko vrhnje sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Zatim dodati mascarpone sir i maline pa umutiti mikserom.
3. Kalup za srneći hrbat obložiti folijom.
4. Kekse namočiti u mlijeko i premazati kremom od malina. Potom vertikalno (sa blagim nagibom) slagati u obloženi kalup za srneći hrbat. Isti postupak nadijevanja keksa nastaviti dok se ne popuni kalup. Praznine oko keksa popuniti kremom i poravnati.
4. Piškote natopiti mlijekom i poslagati ih preko kreme. Roladu ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.
5. Čokoladu pomiješati s maslacom i otopiti na pari.
6. Kada se rolada stegne, izvrnuti ju naopačke i preliti čokoladom.
7. Gotovu roladu narezati na komade.
Izvor: Dobra hrana



