


Sastojci:
Za biskvit:
- 14 bjelanjaka
- 28 žlica šećera
- 4 žlice soka od limuna
- 100 g čokolade za kuhanje
Za kremu I:
- 14 žumanjaka
- 300 g šećera u prahu
- 200 g margarina
- 2 vanilin šećera
Za kremu II:
- 8 dl mlijeka
- 4 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 3 vrećice instant cappuccina od čokolade
- 200 g margarina
Za kremu III:
- 4 dl slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
- 200 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 7 bjelanjaka u čvrst snijeg. Postepeno dodavati 14 žlica šećera i 2 žlice soka od limuna.
2. U tepsiju obloženu papirom za pečenje uliti pripremljenu smjesu i sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 ºC 90 minuta. Na isti način ispeći još jedan biskvit.
Krema I:
1. Na pari umutiti žumanjke i šećer pa ostaviti da se ohladi. Dodati omekšani margarin i vanilin šećer pa umutiti.
Krema II:
1. Pomiješati 6 dl mlijeka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšani margarin i cappuccino od čokolade te umutiti.
Krema III:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
Završni postupak:
1. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko pečenog biskvita.
2. Prvu koru od biskvita premazati kremom I, a zatim nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja. Preklopiti drugom korom pa nanijeti kremu II i premazati preostalim šlagom. Na kraju preliti preostalom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana



