


Sastojci:
- 200 g ”petit beurre” keksa
- 1 žlica Nescafea
- 3 dl mlijeka
- 3 žlice šećera
- 2 krem šlaga od vanilije
Za kremu:
- 6 dl mlijeka
- 60 g griza
- 2 bjelanjka
- 100 g crne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 1 vanilin šećera
- 4 žlice šećera
Priprema:
Kremu:
1. U posudu uliti 5,5 dl mlijeka, dodati šećer, vanilin šećera i ostaviti da proključa.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati griz, 0,5 dl hladnog mlijeka i promiješati.
3. Pripremljenu smjesu u tankom mlazu uliti u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu crnu čokoladu, a u drugi dio otopljenu bijelu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
1. Pomiješati toplo mlijeko, Nescafe i šećer. U pripremljenu smjesu umakati kekse i njime prekriti dno tepsije.
2. Preko keksa nanijeti tamnu kremu od griza i prekriti ga slojem natopljenog keksa. Zatim premazati bijelom kremom i poravnati.
3. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice i nanijeti preko kreme.
Izvor: Dobra hrana



