


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za kremu:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 2 žlice gustina
- 2 dl mlijeka
- 200 g maslaca
- 3 dl slatkog vrhnja
- 300 g višanja bez koštica
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, gustin i promiješati.
4. U plehu obloženom papirom za pečenje ispeći biskvit na 200 ºC. Još topao zamotati u vlažnu krpu.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, gustin i mlijeko. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i miješati kako bi se otopila.
2. Ohlađenu smjesu pomiješati s maslacem i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati čokoladnom kremom.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme od čokolade. Dodati višnje te zarolati i staviti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



