Višnja torta

by | 30 ožujka, 2013

Sastojci:

400 g piškota
100 g plazma keksa
100 g puslica
100 g čokolade
100 g šlaga
200 g šećera u prahu
200 g očišćenih višanja
500 ml slatkog vrhnja
400 ml soka od višanja
2 dl mineralne gazirane vode
1 žlica margarina

Priprema:

1. Plazmu izlomiti na sitnije komade. Čokoladu otopiti s margarinom.
2. Slatko vrhnje dobro umutiti, pa dodati usitnjenu plazmu, 200 g šećera u prahu i 200 g višanja.
3. Šlag umutiti s gaziranom vodom, pa dodati 6 samljevenih piškota.
4. Ostatak piškota umakati u sok, pa ih poredati na pladanj za posluživanje, na njih nanijeti slatko vrhnje, pa poredati puslice.
5. Puslice preliti čokoladom, na to nanijeti šlag a preko šlaga naslagati natopljene piškote.
6. Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Izvor: Pošalji recept