


Sastojci:
- 400 g petit beurer keksa
- 150 g šećera
- 200 g griza
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 l mlijeka + mlijeko za natapanje keksa
- 150 g margarina
- 5 dl slatkog vrhnja
- 800 g višanja bez koštica
- 1 crveni preljev za kolače
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 dl mlijeka, jaje i griz.
2. Preostalo mlijeko uliti u posudu, dodati šećer, vanilin šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati smjesu od griza i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a višnje dobro ocijediti.
5. Kekse namakati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati kekse polovinom kreme od griza i po njoj rasporediti višnje. Zatim nanijeti polovinu šlaga od slatkog vrhnja i prekriti slojem natopljenih keksa. Premazati preostalom kremom, nanijeti preostali šlag i rasporediti višnje.
6. Crveni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko višanja.
Izvor: Dobra hrana



