


Za smesu od keksa:
- 500 g mljevenih keksa
- 200 g šećera
- 2 dl vode
- 200 g margarina
- 3 žlice kakaa
Za smjesu od kestena:
- 500 g kesten-pirea
- 150 g margarina
- 10 g želatine u prahu
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 40 g maslaca
Priprema:
Smjesa od keksa:
1. U odgovarajućoj zdjeli pomiješati vodu i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Vruću otopinu preliti preko mješavine mljevenih keksa i kakaa te promiješati.
3. Margarin pjenasto umutiti, a zatim pomiješati sa smjesom od keksa i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Smjesa od kestena:
1. Margarin pjenasto umutiti pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati kesten-pire.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ju pomiješati sa smjesom od kestena i promiješati.
Završni postupak:
1. U tepsiji veličine 22×33 cm od polovine smjese od keksa oblikovati koru. Preko kore nanijeti kremu od kestena, a potom nanijeti preostalu kremu od keksa i poravnati.
2. Posebno otopiti čokoladu s malsacem i preliti preko kore od keksa.
Izvor: Dobra hrana



