7 alternativnih (i utješnih) rješenja za sve koji su morali otkazati ili odgoditi svoje vjenčanje

by | 27 travnja, 2020

Osim što nam je svakodnevica na koju smo navikli trenutačno na čekanju, ista je stvar i s rođendanskim proslavama, djevojačkim večerima i vjenčanjima. Ili je sve otkazano, ili je odgođeno za neka bolja vremena.

Naravno, kad je riječ o nečem toliko velikom kao što je vjenčanje koje počnete planirati barem godinu dana unaprijed, teško je prihvatiti činjenicu da ga sada trebate otkazati. Da, događaju se i gore stvari u svijetu trenutačno, ali u redu je osjećati se tužno i bezvoljno jer vam je propao vaš veliki dan. Najvažnije što trebate zapamtiti je to da će se vaš dan dogoditi i da ne možete “otkazati” ljubav koja postoji između vas i vašeg partnera. Izaberite novi datum koji će vam predstavljati nešto posebno i bit će podsjetnik da ste i kroz teška vremena uspjeli proći zajedno. Do tada, u izolaciji obilježite svoju ljubav i dan koji je trebao biti dan vašeg vjenčanja, no na drukčije načine.

1. Izvucite iz ormara najbolji outfit
I dok biste na dan vjenčanja imali spremnu vjenčanicu i cipele, ako je još uvijek ne želite pokazati svome partneru, izaberite svoju najdražu haljinu ili naručite novu s nekih od online dućana. Počastite se jer ste definitivno zaslužili. Organizirajte zajedničko jutarnje sređivanje i pokažite se u najboljem izdanju svom partneru, a kad je djevojačka zabava u pitanju, uvijek postoji video call u kojem možete skupiti sve svoje prijateljice i imati virtualnu djevojačku zabavu na kojoj ćete svojim prijateljicama pokazati svoj outfit (isprobano i odlično).

2. Podijelite ljubav s bližnjima
Iako je vaš dan odgođen, zašto se baš na taj datum ne biste obvezali svome partneru pred svojom obitelji i bližnjima na video callu? Podijelite s partnerom vaše snove i nade za budućnost, uzbuđenje koje samo raste do tog sudbonosnog dana, a možete i nekoga od prijatelja zamoliti da vam vodi cijeli video call da biste se osjećali kao na pravom vjenčanju.

3. Organizirajte party
Nakon što ste završili s razmjenom svojevrsnih zavjeta, zašto ne ubaciti i party? Uključivao on igre za tek vjenčane parove, razmjenjivanje uspomena ili prepričavanje anegdota, sve je na vama. Ovo može biti odličan način da se dodatno povežete sa svojim partnerom.

4. Otvorite pjenušac
Budite ekstra kreativni i naručite bocu pjenušca za koju ćete sami napraviti naljepnicu koja će sadržavati vaša imena i originalni datum vjenčanja. Otvorite ga na taj dan, a nakon što popijete sve mjehuriće, sačuvajte bocu i stavite u nju svijeću koja će vam uvijek biti podsjetnik na taj romantični trenutak.

5. Napravite menu
Naravno, hrana na vaš dan mora biti odlična, pa zašto ne biste od restorana s kojim ste dogovorili vjenčanu večeru naručili upravo ta jela koja ste trebali jesti na svoj dan? Ako to i nije opcija, pokušajte ih napraviti doma zajedno u kuhinji. Napišite menu i uživajte u zajedničkoj večeri uz svijeće.

6. Playlista
Vjerujemo da playlistu pjesama s vjenčanja već imate. Napravite ugođaj u vašem domu i cijeli dan puštajte pjesme koje trebaju biti na dan vašeg vjenčanja. Zaplešite u kojem god trenutku želite sa svojim partnerom, a slobodno možete vježbati i vaš prvi ples.

7. Fotografijama kroz vaš vjenčani dan
Uzmite vaše zajedničke albume i prođite kroz njih prisjećajući se zajedničkih uspomena i koliko ste rasli kao par. No stvorite i nove uspomene fotografirajući se zajedno, sređeni i uvrstite fotografiju u svoj vjenčani album. Jednog dana ćete se prisjetiti ovih trenutaka s osmijehom na licu.

Fotografije: Unsplash