7 novih i zabavnih stvari koje možete činiti u samoći kako biste se bolje upoznali sa sobom

by | 5 siječnja, 2021
7 stvari u samoći

Dvije pandemijske godine iza nas jedne su od čudnijih godina koje smo ostavili iza sebe. Bile su to godine novih navika, novog normalnog te godine usamljenosti i razdvojenosti.

U periodu iza nas smo više no ikad naučili biti sami sa sobom, njegovati sve ono što se nalazi u nama te glasno govoriti o stvarima koje nas muče. Jedna od stvari i pouka koje nas je naučila te natjerala da ponesemo sa sobom u budućnost – definitivno je i ona o važnosti kvalitetnog vremena koje provodimo sa sobom samima. Iako su nedavna istraživanja pokazala da su osobe koje redovno provode vrijeme same sa sobom kreativnije, vrijeme koje provodimo u samoći često ne bude kvalitetno, kreativno i posebno. Nekad se i sami jednostavno osjećamo usamljeno i pomalo tužno. Kako bi takvog vremena bilo što manje, u nastavku vam donosimo sedam načina na koje možete pokrenuti kreativnost u sebi te se zabaviti sami sa sobom.

Nemojte se bojati novih stvari

Kad ste posljednji put napravili nešto posve novo? Kad ste se okušali u nekakvom hobiju, pogledali film koji nikad prije ne biste, istražili novu vrstu glazbe ili otišli na mjesto koje vam je nepoznato? Sljedeći puta kada budete bili sami posvetite to vrijeme novim stvarima. To će vam zasigurno donijeti novi pogled na svijet.

Povežite se sa svojim tijelom kroz pokret

Ples je odličan način za povezivanje s tijelom, no osim toga, ples nam može pomoći izbaciti nakupljenu negativnu energiju i emocije s kojima se nismo znali nositi. Posvetite vrijeme glazbi kroz koju ćete se u potpunosti opustiti i prepustiti te se kroz pokret povežite sa svojim tijelom na posve nov način.

Na samoću gledajte kao na priliku

Mnogi se ljudi boji samoće te bježe od svakog trenutka koji bi mogli provesti sami. No ako na samoću budete gledali kao na priliku za činjenje svih onih stvari koje ne možete činiti u društvu, nećete joj više nikada davati negativan predznak.

Kupite namirnice koje do sada još niste i kuhajte

Uvijek je zabavnije i ljepše jesti udvoje. No hrana može biti jednako zabavna za jednu osobu, osobito kada joj posvetite više vremena i pažnje. To možete učiniti tako što ćete kupiti namirnice koje nikada niste i spremiti jelo kuhinje koju nikada niste probali.

Otiđite u šetnju bez cilja

Nekad nas besciljna lutanja dovedu do ciljeva kojima se nismo ni nadali. Otiđite u šetnju samo zbog šetnje i doći ćete na destinacije koje će vas naučiti puno toga. Ako želite dodatno začiniti ovu aktivnosti, odite na kratko putovanje u obližnje mjesto koje nikada niste posjetili.

Istražujte svoju seksualnost

Za otkrivanje vlastite seksualnosti ne treba vam partner. Prepustite se užitku, masturbirajte te otkrijte svoje tijelo, potrebe i želje na dublji i drukčiji način. Osim što je predivan način za brigu o sebi, masturbacija je alat za puno toga. Između ostalog, redovno masturbiranje izgradit će vam samopouzdanje te vas dovesti do boljeg odnosa s partnerom ili partnericom.

Foto: Ava Sol/Unsplash