7 filmova koje bi trebala pogledati svaka žena

by | 12 rujna, 2020

Neki nas filmovi promijene, zbog nekih filmova odrastemo i pamtimo ih zauvijek. Filmovi su to iz kojih izvučemo velike lekcije i koji nas nauče mudrostima koje nosimo kroz cijeli život.

Iako je filmova koje su oblikovali djevojčice, djevojke i žene doista puno, potrudili smo se suziti izbor. U nastavku ćete pronaći sedam (odnosno devet) filmova koje mora pogledati svaka žena. Ako ste neke od filmova s popisa već pogledali, obnovite znanje. Ne postoji ništa ljepše od gledanja omiljenih filmova s odmakom od nekoliko godina, jer iz filmova svakim novim gledanjem možemo izvući nešto novo.

Frances Ha

Frances je poprilično izgubljena djevojka u srednjim dvadesetima koja pokušava shvatiti kako funkcionira svijet i kako u taj svijet uklopiti vlastite želje i snove. Ovo je film o pronalaženju, strahovima i odrastanju. U ovom ćete filmu pronaći predivne i poučne dijaloge, a nakon gledanja, shvatit ćete da nikada nije kasno za ostvarenje vlastitih snova.

Little Miss Sunshine

Film o simpatičnoj, ali pomalo neobičnoj obitelji u centru zbivanja ima najmlađu članicu Olive, koja se priprema za natjecanje za Miss Kalifornije. Kada cijela obitelj krene na put do grada u kojem se održava izbor, dogodi se mnoštvo zgoda i nezgoda koje će vas nasmijati, ali i naučiti puno toga. Olive, kraljica ove dramedije, podsjetit će vas da u životu ne trebate skrivati svoje pravo lice da biste se uklopili ili zadivili druge.

Lost in Translation

Bob (Bill Murray) i Charlotte (Scarlett Johanson) srodne su duše kojima ipak nije suđeno život provesti zajedno. Bob je u dugom braku za koji priznaje da mu je postao prevelik teret, a Charlotte je u braku tek dvije godine, no unatoč vrlo malom vremenskom periodu provedenom sa svojim mužem, ona se pita je li donijela pravilnu odluku. Njihovi putovi odlučili su se spojiti. Kroz čaše viskija i razmjenjivanje pogleda u liftu i hotelskom baru oni postaju najbolji prijatelji i platonski ljubavnici koji se ne srame priznati jedno drugome svoje najveće strahove. Ako se želite podsjetiti da sreću u životu ne jamče brak, završen fakultet i slava, ovo je film za vas.

Under the Tuscan Sun

Nakon razvoda braka i užasno teškog životnog perioda, 35-godišnja Frances, na nagovor prijateljice, odlazi u Toskanu kako bi se posvetila sebi. Njezin se put promijeni nakon što odluči kupiti staru vilu i preurediti je. Prepun prekrasni prizora talijanske prirodne ljepote, ovaj će vam film pokazati da se dobre stvari događaju onima koji hrabre odluče zakoračiti u nepoznato.

Before trilogija

Before Sunrise, Before Sunset i Before Midnight filmovi su o razvoju ljubavi između Amerikanca i Francuskinje, koji se sretnu na putovanju, kroz njihove dvadesete, tridesete i četrdesete. Ova trilogija savršeno će vas zabavljati, inspirirati i raznježiti ovaj vikend.

Wild

Film snimljen prema autobiografskom romanu Cheryl Strayed oduševio je cijeli svijet. Priča je to o ženi koja nakon razvoda odluči propješačiti 1770 km dugu Stazu pacifičkih vrhova. Kroz tu avanturu često evocira uspomene i vraća se u prošlost koja nije bila nimalo laka. Priča je ovo o snažnoj ženi koja je sebi i svijetu dokazala da su promjene moguće i nakon najvećih životnih trauma i gomile pogrešnih skretanja.

Now and Then

Now and Then film je za sve djevojčice, djevojke i žene. Jedan od onih filmova kojima se uvijek rado vraćamo, bez obzira na to što mnogi misle da je namijenjen djeci. Radnja ovoga filma započinje 1991. godine, kada se četiri prijateljice iz djetinjstva ponovno okupljaju u svom rodnom gradu. Samantha (Demi Moore) pripovijeda glavnu priču retrospektivno i vraća nas dvadeset i jednu godinu unazad, u ljeto 1970. koje će četiri prijateljice pamtiti do kraja života. Ako se želite sjetiti vlastitog djetinjstva i uživati u bezbrižnosti i lakoći dana koje ste ostavili daleko iza sebe, Now and Then je pravi izbor za ovaj vikend.

Screeshot: YouTube