5 znakova koji ukazuju na to da je vaš partner sebičan u krevetu

by | 10 travnja, 2021

Seks s partnerom trebao bi biti aktivnost koja pruža ugodu, užitak, strast te povezivanje, a svi ti efekti dolaze samo onda kad su obje strane uključene podjednako i kaa se brinu da onom drugom bude dobro.

Iako orgazam nije i ne mora uvijek biti cilj kojem svi stremimo kada je u pitanju seks, kad je prisutan, treba predstavljati vrhunac koji dostižu obje strane. Danas, kad se o seksu govori glasnije i otvorenije no ikada, mnoge žene i dalje ostaju zakinute za taj slatki kraj, a orgazam shvaćaju kao nešto nedostižno i nešto što im ne dolazi prirodno. No istina stoji puno dalje od tvrdnje da žene ne mogu postići ili teško postižu orgazam. Orgazam je itekako dostižan, a za isti se moraju potruditi obje strane. Ako ste i vi među ženama kojima je orgazam samo daleka i pusta želja, možda jednostavno imate sebičnog partnera koji se nije spreman truditi oko vašeg užitka. U nastavku ćete pronaći pet znakova koji ukazuju na to.

5 znakova koji ukazuju na to da je vaš partner sebičan u krevetu

Vi radite sav “posao”

Ako je vaš partner stalno pasivan i ako neprestano od vas očekuje aktivnost na svim poljima, znak je to sebičnosti za vrijeme seksa. Aktivnost za vrijeme predigre, oralno zadovoljavanje te trud za vrijeme seksa trebaju biti obostrani. Nitko od partnera ne treba očekivati da čini baš sve te da dobije užitak, a da zauzvrat ne daje ništa.

Izbjegavanje predigre

Mnogim je ženama predigra vrlo bitan dio seksualnog odnosa, a neke ne mogu doživjeti orgazam ako iste nije bilo. Ako vaš partner izbjegava taj dio i ako odmah prelazi na seks, znak je to da želi zadovoljiti samo svoje potrebe.

Negodovanje na vaše želje

Bilo kakve želje, maštarije te stvari koje vam se u seksu ne sviđaju ne trebate držati za sebe. No, ako iste izgovorite i ako naiđete na negodovanje i neodobravanje od partnera, morate znati da ste se susreli s partnerovom sebičnošću. Nitko nikad ne treba tijekom seksa činiti stvari od kojih se osjeća loše. No, ako partner odbija stvari poput predigre, mijenjanja poza ili veće uključenosti u seks, morate o svemu tome razgovarati više kako biste vidjeli postoje li određeni problemi ili se radi o sebičnosti.

Partner je fokusiran samo na ono što on voli

Seks u vezi uvijek treba biti aktivnost u kojoj uživaju obje strane. Ako vas partner tjera da radite nešto što se samo njemu sviđa ili ako se ljuti kada odbijete raditi nešto zbog čega se osjećate loše, znak je to da se ponaša sebično. Isto tako, partner tijekom seksa ne treba biti fokusiran samo na vlastiti vrhunac već i na želje druge strane.

Partner smatra kako ima sva prava vezana uz seks

Sebičnost u seksu često se očituje u zahtjevima za seks i neprihvaćanju “ne” kao odgovor. Osoba koja misli da ima pravo na seks u svakom trenutku i koja može reći ne, ali ne smije i ne želi čuti ne kao odgovor na pitanje o seksu ne samo da je sebična nego je i opasna.

Foto: Filipp Romanovski/Unsplash