5 žena otkrilo nam je svoja beauty pravila i rutine od kojih ne odstupaju

by | 17 svibnja, 2020

Duboko vjerujemo u onu “godine su samo broj”, no to ne znači da ne želimo izgledati svježe i zdravo u svim desetljećima života. I dok su poznate dame obično prve na meti pitanja o njezi zrele kože, mi smo poželjeli saznati od kojih to beauty pravila ne odstupaju naše čitateljice. Evo njihovih odgovora!

“Moram priznati da smo u društvu tek odnedavno počeli razgovarati o tome, možda baš zato što su se prve “smijalice” dogodile. A često mi se ne da staviti leće pa škiljim, odnosno, zumiram okolinu, zbog čega su mi mnogi još prije 10 godina govorili da ću brzo dobiti bore, pa sam ih u posljednje vrijeme postala nekako svjesnija. Čula sam da je super face yoga, pa sam je probala, ali kao i s vježbanjem cijelog tijela, nikako se ne uspijevam natjerati i stvoriti rutinu. No, jedino što još od tinejdžerskih dana prakticiram jest umivanje hladnom vodom – ako to ne učinim par dana zaredom, stvarno vidim da mi lice izgleda starije.” Andreja P. (30)

“Temeljito čišćenje kože i vitamin C ujutro i prije spavanja postali su moja beauty mantra. Od kada se držim te svakodnevne rutine, vidim veliku razliku na koži, a najbolji anti-age savjet koji sam dobila jest taj da ne zaboravim anti-age proizvod nanijeti na vrat i dekolte, i da njegujem kožu ruku. Znakovi starenja nisu vidljivi samo na licu.” Nives B. (31)

“Do svojih tridesetih nisam imala posebnih rituala vezano uz njegu kože budući da se, zahvaljujući dobroj genetici, godine na mom licu nisu nikad vidjele. Međutim, uvijek sam pazila na to da skidam šminku prije spavanja i kako imam osjetljiv tip kože, rijetko sam nanosila pudere ili tonirane kreme. Za mene je šminka uključivala samo maskaru i korektor. U tridesetima sam počela koristiti kreme bogate vitaminima A i E te kreme za područje oko očiju kad skinem maskaru nakon radnog dana. Vjerujem da su, uz genetiku, ovi obični rituali te zdrava prehrana najvažniji razlog za to što se bore na mom licu još uvijek nisu pojavile.” Nela E. (36)

“Jedan od najboljih savjeta koji sam ikada dobila i koji stvarno primjenjujem je taj da baš nikad ne odem na spavanje bez uklanjanja šminke i čišćenja lica. To sam počela primjenjivati još u tinejdžerskoj dobi kad sam tek počela koristiti make-up proizvode i toga se držim i danas. Plus, bolje je uložiti u kvalitetnu preparativnu kozmetiku, nego u dekorativnu: radije skupa krema, nego skupo rumenilo!” Maja J. (41)

“Trudim se hraniti svoju kožu iznutra i izvana. Pazim na prehranu, uzimam kombinacije vitamina C, cinka i magnezija te kreme koje odgovaraju mom tipu kože, a posebno dijelu oko očiju. Bježim od jakog sunca i tijekom cijele godine koristim zaštitne kreme. Ono što stvarno redovito prakticiram su maske za lice i vrat te područje oko očiju. Jednom tjedno obavezno odvojim vrijeme za taj moj ritual temeljitog čišćenja lica i stavljanja maski koje držim tijekom cijele noći. Ne pretjerujem kad kažem da se ujutro probudim kao nova “ja”.” Sanja M. (44)

Foto: Unsplash