5 zdravih navika koje imaju žene koje redovito vježbaju

by | 14 siječnja, 2021
navike žena koje redovno vježbaju

Odluka o redovitom vježbanju često ostaje samo misao, ideja ili slovo na papiru, a sve se to događa zbog manjka volje ili životnih navika koje nas odvraćaju od želje za redovitim vježbanjem.

Ono što se u trenucima neuspjeha najčešće pitamo i ono čemu se najviše čudimo jest: “Kako drugi uspijevaju i zašto spadamo među one koji nisu ustrajni?”. No ono što tada ne shvaćamo jest činjenica da bez promjena životnih navika i stavova ni ne možemo napredovati te se promijeniti. Ako u 2021. godini želite biti dio onih koji su redovni u vježbanju i kojima kondicija nije samo apstraktna ideja, slijedite navike žena kojima to uspijeva. (Pročitajte: Jednostavna 11-minutna vježba dokazano daje rezultate, a radite je doma bez opreme)

Uživanje u aktivnostima

Nećete postići rezultate i biti ustrajni ako se bavite aktivnostima koje prezirete. Vježbanje ne znači samo odlazak u teretanu. Ako vam to predstavlja muku, pronađite ono što vas čini sretnima. Budite kreativni – ples, vožnja koturaljkama ili tajlandski boks mogu biti vaše skrivene strasti. Nećete znati ako ne probate i ne istražite.

Otvorenost prema novim stvarima

Žene koje postižu rezultate su one žene koje su otvorene prema novim stvarima, odnosno one žene koje će probati razne aktivnosti te se upustiti u razne avanture čak i kad osjećaju strah.

Redovan odmor

Ako želite imati snažno i izdržljivo tijelo te postići rezultate, morate se redovito odmarati. Nitko nije produktivan i snažan baš cijelo vrijeme. Poslije napornog i vrijednog rada – uvijek uzmite zasluženi odmor.

Osluškivanje organizma

Žene koje su redovite i uspješne u vježbanju ne muče organizam dijetama, zabranama, ali ni prejedanjem. One slušaju svoj organizam, jedu raznoliki i brinu se da njihovo tijelo svakoga dana dobije dovoljno vode. Nemojte mučiti svoje tijelo, dajte mu ono što traži, no bez pretjerivanja.

Stvaranje zdrave rutine

Rezultata nema bez navika. Da biste nešto postigli te da bi to nešto postalo redovan dio vašeg tjedna ili dana, morate imati rutinu koje ćete se držati. Olakšajte si tako što ćete si napraviti raspored kojeg ćete se držati.

Foto: Cortney White/Unsplash