5 trikova za skidanje masnih naslaga s trbuha bez vježbanja i teretane

by | 16 rujna, 2020

Hodanje je savršena aktivnost za skidanje kilograma, a razloga za to je više. Prije svega, hodanje je izvrsno za početnike te je savršen uvod za kompliciranije i teže vježbe. Za hodanje vam ne treba posebna oprema, lako ga je uvesti u dnevnu rutinu i nije preveliko opterećenje za zglobove. Istraživanja provedena na 20 žena koje se bore s pretilošću kažu kako hodanje u trajanju između 50 i 70 minuta, tri puta tjedno, smanjuje masnoću u struku za 2,8 cm tjedno. U nastavku vam donosimo pet trikova i savjeta koji će vam pomoći da izvučete ono najbolje iz svakodnevnog hodanja.

Bilježite korake

Ako ste novi kada je u pitanju hodanje, najbolje bi bilo pomoću aplikacije pratiti količinu koraka. Stručnjaci kažu kako je za mršavljenje i poboljšanje rada srca dovoljno 7.500 koraka. Naravno, veća brojka neće biti naodmet, no nemojte se osjećati loše ako ne možete doći do 10.000, dokazano je da beneficije hodanja započinju od 7.5000.

Koristite štapove

Dokazano je da korištenje štapova pri hodanju donosi više beneficija za fizičko zdravlje zbog toga što se pri takvom hodanju jednako koriste i gornji mišići tijela. Isto tako, ako svoju šetnju želite učiniti intenzivnijom, koristite utege za gležnjeve.

Pazite na intenzitet

Intenzivnije, odnosno brže hodanje donosi veće rezultate. No ako ste na početku, nemojte se opterećivati intenzitetom te zapamtite da ono što je nekome sporo, može biti itekako brzo osobi koja nije u formi.

Povedite društvo

Društvo vam definitivno može olakšati šetnje tako što ćete kroz razgovor i međusobnu podršku zaboraviti na cilj i fokusirati se na samu radnju. No isto tako, društvo vam može biti velika podrška kada su u pitanju novi izazovi. Udvoje je sve lakše, zar ne?

Upalite glazbu

Istraživanja objavljena u jednom psihološkom časopisu pokazala su da slušanje glazbe intenzivnijeg tempa ubrzava rad srca te čini vježbanje manje napornim. Među vježbama koje je najbolje izvoditi uz glazbu našlo se i hodanje na duže staze. Nije ni čudo što hodajući kroz grad sa slušalicama u ušima, iz kojih dolazi najdraža nam glazba, dobijemo poriv za ritmičnije i brže hodanje.

Foto: Christopher Campbell/Unsplash