5 tajni žena koje izgledaju puno mlađe nego što to jesu

by | 20 rujna, 2014

Proces starenja je prirodan i to nije nešto što možete zaustaviti. S godinama koža počinje gubiti vlagu i postaje osjetljivija. Međutim, postoje načini pomoću kojih možete usporiti proces starenja i izgledati mlađe nego što to jeste.

žena-490x319

Pijte puno vode

Ljudsko tijelo se sastoji od 60 posto vode, a svakodnevni zadaci i rutine troše dragocjene resurse koje treba puniti. Pijte najmanje osam čaša vode svaki dan. Osim što će tako tijelo biti hidratizirano i izgledat ćete svježije i osjećati se zdravije, voda pomaže vašem probavnom sustavu da bolje funkcionira.

Smanjite stres

Svaka osoba ima stresova u svom životu, ali ako to naučite kontrolirati, u životu će vam biti puno bolje. Istraživanja su pokazala da mentalni stres ubrzava proces starenja. Kad ste pod stresom, poremeti se prirodna ravnoteža i izlučivanje hormona, zbog čega je otežan popravak stanica i generiranje kalogena. Postoji puno načina da se smanji psihički stres. Svoju pažnju možete preusmjeriti na razne druge stvari kao što je, na primjer, vježbanje. Joga, duboko disanje i meditacija mogu smanjiti stres, poboljšati protok kisika i protok krvi te poboljšati razinu energije.

Počastite lice voćem

Napravite vlastitu masku za lice s voćem po vašem izboru. Možete na lice staviti masku od papaje. Plod papaje sadrži enzim papain koji smanjuje taloženje melanina. Na lice možete staviti i jagode narezane na kolutove. Jagode sadrže beta-karoten i vitamin A koji pomaže u obnovi kalogena. Prirodna aloja također je odlična za borbu protiv starenja kože.

Redovno vježbajte

Vježbanje je sastavni dio režima za njegu kože. Vježbe će pomoći u održavanju tonusa mišića i fleksibilnosti, a poboljšat će i cjelokupno zdravlje i kondiciju. Fizička aktivnost pomaže u zaštiti od srčanih problema, a pomaže i da se osjećate i izgledate mlađe. Vježbanje povećava protok krvi u tijelu. Jedan od najboljih načina je hodanje. Odlazak u šetnju je odlična kardiovaskularna vježba koja produžuje život.

Zdrava prehrana

Trebali biste se pridržavati što zdravije prehrane koja uključuje dovoljno povrća i voća. Izbjegavajte crveno meso, alkohol i cigarete. Voće i povrće odlični su antioksidansi. Što zdravije jedete, to ćete se osjećati i izgledati bolje.

Izvor: magazin.hr