5 stvari koje bi trebale čuti sve osobe koje nisu u vezi

by | 25 listopada, 2020

Biti single nekada je užasno iscrpljujuće, osobito kada se nalazite u društvu u kojem su svi u dugim i sretnim vezama.

I dok dosadnu rodbinu ili nepristojne poznanike možete vrlo lako odvratiti od razgovora o vašem ljubavnom životu, ponekad se nađete u situaciji u kojoj sami sebi postavljate rokove, uvjete te zaključke o vlastitom ljubavnom životu. No osobe koje su u vezi često zaboravljaju koliko život bez partnera ili partnerice može biti divan. Ako ste trenutno u fazi u kojoj očajavate nad “samačkim” životom i ako smatrate lošim to što još uvijek niste našli “onog nekog”, ovo su rečenice koje sad trebate čuti.

Stvari koje bi trebale čuti sve osobe koje nisu u vezi

Single period posvetite sebi

Vrijeme bez partnera savršeno je vrijeme za potpuno posvećivanje sebi. Ono što će vam mnoge osobe, koje su trenutno u stabilnoj vezi, reći jest činjenica da je vrijeme prije ulaska u tu vezu bilo vrijeme velikih promjena. Prekidi, duži periodi “samoće” i periodi nemogućnosti pronalaska partnera dogode se s razlogom, a taj razlog ste u pravo vi. Imate sve vrijeme svijeta za posvećivanje sebi, za otkrivanje vlastitih želja i za shvaćanje svega onoga što želite i ne želite.

Opustite se, ljubav nije potraga

Svi smo bili u fazama potrage za partnerom ili partnericom. Iako se u tim trenucima čini logičnim da će aktivna potraga donijeti dobar rezultat, istina je nešto drugačije. Forsiranje rijetko kada donosi dobre rezultate. Ljubav nije potraga. Jedina potraga u koju se trebate upustiti jest potraga za sobom. Kada shvatite što želite od života, od potencijalnog partnera i sebe samih – pronaći ćete ljubav bez da ste je doista tražili.

Zaboravite na bivše ljubavi

Pogrešni korak koji se dogodio mnogima od nas jest vraćanje starim ljubavima. No bivše su ljubavi s razlogom bivše, a obnavljanje veze koja vam je donijela bol nije pametan ni dobar potez.

Ako osjećate da nešto ne štima, ne forsirajte

Netko vam se svidio, vidjeli ste se nekoliko puta, no ne sviđa vam se način na koji govori o bivšim djevojkama ili stavovi koji drastično odskaču od vaših? U tom slučaju nemojte davati šansu samo zato što vam je netko zgodan, zato što oboje volite kuhati ili zato što imate isti najdraži bend. Naučite reći NE kada trebate i nemojte dopustiti da vas bilo tko uvjeri u suprotno. Nemojte pristajati na manje od leptirića u trbuhu, jer takvi scenariji doista postoje i u stvarnom životu.

Nitko ne dobije savršenu vezu, veza se gradi

Pronašli ste tu osobu koja vam pomjera tlo pod nogama i što sad? Ništa, uživajte u tom periodu lude zaljubljenosti, no ne zaboravite da na stabilnoj vezi i odnosu čiji je temelj razumijevanje trebate raditi. Nitko ne dobije gotovu vezu na pladnju. Za takve veze potrebni su partneri i partnerice koje će iskreno komunicirati, koje će se poštivati i podržavati i koje se nikada neće zanemarivati. Nemojte zaboraviti na to!

Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash