5 serija snimljenih po stvarnim događajima koje će vas ostaviti bez teksta

by | 19 rujna, 2020

U mnoštvu serija i likova doista je teško izdvojiti omiljene. Današnja ponuda dobrih i kvalitetnih fiktivnih serija je golema, no one koje su utemeljene na stvarnim događajima ipak imaju posebnu težinu i ostave drukčiji trag na gledatelja. U nastavku vam donosimo pet serija koje su snimljene prema istinitim događajima koje će vas oduševiti, šokirati i potresti.

Mindhunter

Postoje ljudi koji jednostavno vole otkrivati serijske ubojice i sve ono što se krije iza njihovih mračnih umova. Dodajte tomu stvarne likove, stvarna ubojstva i stvarne detektive, koji su napravili velike promjene i pomake u FBI svijetu, dobit ćete Mindhunter. Serija je to za kojom je poludio cijeli svijet. Bit će vam jasno zašto nakon prve epizode.

Unorthodox

Ovo je serija koju gledate u jednom danu, odnosno u jednom dahu. Priča je snimljena prema autobiografiji Deborah Feldman, koja je pobjegla iz ortodoksne židovske zajednice i ugovorenog braka. Radnja prati njezin život prije i poslije bijega, a sve ono što je u njega stalo ostavit će vas bez teksta.

Unbelievable

Nakon što je silovana u vlastitom stanu, 18-godišnja Marie slučaj prijavi nadležnim organima, no zbog njezine prošlosti nitko joj ne vjeruje. Stvarni se slučaj dogodio 2008. godine, a priču su ispratila dvojica novinara (Christian Miller i Ken Armstrong) te su za istu dobili Pulitzerovu nagradu. Što se slučaj više odmotava, serija postaje sve zanimljivija. Nećete je moći prestati gledati dok dvije detektivke ne riješe slučaj.

When they see Us

Ova je serija bila nominirana za čak 16 Emmyja, a njezina radnja prati istinit događaj iz noći 1989. godine. Tada je Trisha Meili brutalno pretučena i silovana, a krivcima su proglašeni mladi crnci i Latinoamerikanci, koji su te večeri bili u istom parku u kojem se dogodila ta tragedija.

Dirty John

Ova je serija snimljena prema horor istinitoj priči o Johnu Meehanu i Debri Newell, kojoj je John uništio život. Debra i John upoznaju se preko dating aplikacije, a vrlo brzo rodi se “velika ljubav”. Debra je bila uvjerena da je nakon četiri propala braka konačno pronašla ljubav i sreću, no ispostavilo se da je John seksualni prijestupnik, psihopat i narkoman.

Screenshot: YouTube