5 serija koje prikazuju životne borbe, ljubav i prijateljstvo bez uljepšavanja

by | 5 rujna, 2020

Mnogi su odrastali na filmovima i serijama koji su ljubav prikazivali na potpuno nerealan način. Odrastajući, gledajući parove u svojoj okolini te proživljavajući osobne (ne)uspjehe kada je ljubav u pitanju, svi mi shvaćamo da ljubavni odnosi nisu tako jednostavna stvar.

Nekada su takvi filmovi itekako potrebni, jer predstavljaju svojevrstan bijeg i odmor od stvarnosti. Povremeni odmor od onoga što stvaran svijet nosi nije loša stvar. No nekada od filmova i serija ipak želimo ono realno, životno, ono što nas može naučiti i što nam može pokazati da su padovi dio svakog odnosa. U nastavku vam donosimo 5 serija koje ljubavne i prijateljske odnose prikazuju na potpuno realan način. Iz njih ćete naučiti brojne lekcije i one će vam pokazati da su velika prijateljstva i velike ljubavi ponekad uzrok boli, zbunjenosti i izgubljenosti.

Easy

Ako vam je dosta velikih ljubavi na malim ekranima i ako želite realnost težine odnosa između parova svih vrsta i godina, Easy je serija za vas. Od “ustajalih” brakova, pokušaja buđenja iskre koja se davno izgubila, prijevara pa sve do izigravanja veganstva jednog lika kako bi se zbližila s djevojkom koja joj se sviđa – Easy nudi doista stvaran pogled na ljubav i druge ozbiljne i teške teme. Iako zabavna i pitka, Easy, osim o komplikacijama u ljubav, progovara i o pitanjima rase, moći, statusa te privilegiranosti. Ova će vam serija pokazati da niste sami u svojim strahovima, patnjama i pitanjima na koje često teško dajete odgovore.

Love Life

Nećemo vas lagati, ovo je serija koju ćete pogledati u jednom dahu, a za to je zaslužan lak i pitak sadržaj te odličan humor. No to ne znači da u njoj nećete upoznati likove koji će vas podsjećati na vas i vaše prijatelje. Kroz seriju, koja prati život Darby Carter i njezinih najboljih prijatelja, vodi nas naratorica koja prepričava sve ljubavne uspone i padove glavne junakinje. U njezinim, ali i prekidima i vezama njezinih bliskih ljudi, pronaći ćete dijelove sebe. Darby će vam pokazati da ljubav ne možeš planirati niti predvidjeti te da će vas podsjetiti da baš svi prolaze kroz faze pronalaženja, faze sreće i faze očaja – u ljubavi, u karijeri te u prijateljstvu.

The Hook Up Plan

Elsa je mlada Parižanka kojoj život baš i ne ide. Prekinula je dugu vezu, pati za bivšim koji se odlučio na brak s drugim, radi posao koji ne voli i ima osjećaj da se sve to nikada neće promijeniti. Kada joj najbolje prijateljice srede dejt sa žigolom Julesom, njezin se život okrene naglavačke. Ne znajući čime se Jules bavi, Elsa se zaljubljuje u njega i tu kreću problemi. Iako sve to zvuči kao tipična romantična komedija, kroz ovu se seriju provlače pitanja o karijeri, motivaciji, prijateljstvu, ljubavnim odnosima te statusnim razlikama. Serija je to koju ćete pogledati u dahu, no koja će vas sjetiti da dobre stvari najčešće ne dolaze lako.

Girls

Ako je Sex i Grad HBO-ova lektira 90. i ranih 2000. godina, onda je Girls definitivno lektira milenijalaca. Serija prati četiri najbolje prijateljice, njihove uspone i padove te međusobna razilaženja i ponovna sastavljanja. Serija je to koju je teško opisati, jer postoji velika vjerojatnost da će ju, oni koji je nisu gledali, shvatiti kao tipičnu girly seriju. No Djevojke su puno više od krpica, šminke i traganja za “onim pravim”. Girls prikazuje realnost izgubljenih mladih žena i muškaraca, njihovu borbu za srećom i mirom te istraživanje vlastite seksualnosti. Svi oni žele pronaći svoje mjesto pod suncem, a sigurni smo da ćete ih u toj, humorom nabijenoj, potrazi vjerno pratiti.

You’re the Worst

Serija na koju ćete se “navući” zbog humora, a kojoj ćete ostati vjerni zbog toga što se bavi puno dubljim i težim temama. Jimmy i Gretchen dvije su samodestruktivne i sebične mlade osobe, koje se odluče upustiti u ljubavnu avanturu. Iako je svakom gledatelju na samom početku te avanture jasno da ona nipošto neće biti laka, nitko se ne nada svemu što radnja nosi. Serija You’re the Worst bavi se ozbiljnim problemima na brutalno iskren i realan način. Između ostalog, serija je imala jedan od najboljih i najvjerodostojnijih prikaza kliničke depresije. Ako želite priču o velikoj ljubavi i još većim životnim mukama, strahovima i životu bez uljepšavanja, a sve to uz odličan humor – serija You’re the Worst ostavit će vas bez daha.

Screenshot: cottonbro/Pexels