5 prekrasnih manikura koje možete napraviti sami kod kuće

by | 6 travnja, 2020

Ako se trenutačno nalazite u situaciji da možete ostati kod kuće i raditi, tada vjerujemo da ste već dobro savladali metode organizacije posla, ali i svog dana. Isto tako vjerujemo da imate i malo više vremena na raspolaganju koje vam omogućuje da se pozabavite stvarima za koje inače niste imali vremena, poput gledanja filmova, isprobavanja recepata, slušanja podcasta ili pak manikure kod kuće.

Možda se sad ne možemo prepustiti u ruke stručnjacima jer su uslužne djelatnosti koje nisu neophodne privremeno zatvorene, no manikura u kućnoj radinosti može nam poslužiti i za opuštanje, kao i za to da misli skrenemo s aktualnih vijesti ili da naučimo nešto novo. Tko zna, možda će vam se ova djelatnost toliko svidjeti da ćete je htjeti prakticirati i kad se situacija stabilizira. Dok ćemo definitivno u ovom periodu podržavati naše frizere, visažiste, kozmetičare, pedikere i manikere tako što ćemo ih pratiti online, dijeliti njihove savjete ili ih preporučivati kad se njihova vrata otvore, u ovom periodu se za svoje nokte moramo pobrinuti sami. A kako bi cijeli taj proces bio zabavniji i kako bi on doista poslužio kao metoda opuštanja i rezultirao time da se osjećamo barem malo bolje, donosimo vam nekoliko ideja za manikuru koje će vas razvedriti već pri samom pogledu na nokte.

Polumjesec
Ovu jednostavnu manikuru napravit ćete tako da lakom namažete cijeli nokat, no ostavite prazan korijen nokta, i to u obliku polumjeseca. Za ovu će vam manikuru trebati naljepnica uz pomoć koje ćete oblikovati polumjesec na korijenu nokta. Ovakve naljepnice se mogu kupiti, ali vam može poslužiti i običan komad papira kojeg ste prethodno izrezali.

View this post on Instagram

Fav ??

A post shared by 廖鳳敏 (@fongminliao) on

Francuska manikura u boji
Suprotno polumjesecu, kod ove manikure lakom za nokte ćemo premazati samo vrhove noktiju, štiteći papirom ostatak površine nokta. Želite li se dodatno poigrati, svaki vrh nokta može biti u drugoj boji.

Kravlji uzorak
Premda se ne čini jednostavnom, ova manikura je zapravo vrlo lagana. Prvo nanesite bijeli lak kao podlogu, a nakon što se on dobro osuši, crnim lakom (ili nekom drugom bojom) nanosite male, nepravilne točkice ili duguljaste poteze kistom.

Dugine boje
Teško je ne primijetiti da je raznobojna manikura, odnosno svaki nokat obojen u drugu boju, veliki trend. Instagram vrvi inspiracijom, stoga vjerujemo da nećete imati problema s ovom manikurom. Birajte pastelne boje lakova i vodite se za mišlju – što šarenije, to bolje.

View this post on Instagram

?⚪️ Beige and Red #handpainted #nailart

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on

Geometrijski
Poigrati se možete i s raznim kombinacijama boja lakova za nokte tako da ćete “kapnuti” dvije točke na površinu nokta, dok će ostatak nokta ostati prazan. Zanimljivo i jednostavno, zar ne?

Razmišljate li pak o promjeni boje kose ili o šišanju u kućnoj radinosti, provjerite savjete koje nam je dala cijenjena hair stilistica. Za opuštajući kućni beauty ritual nije nam potrebno mnogo, stoga smo pripremili 15 beauty favorita Lj&Z redakcije iz ožujka koji bi vas na isti mogli inspirirati. 

Foto: Instagram