5 poruka koje trebate poslati ako ste doživjeli zahlađenje od potencijalnog partnera

by | 10 ožujka, 2021

Moderno je doba dejtanje pretvorilo u potpuno drukčiji “sport” od onoga koji su “igrali” naši roditelji, djedovi i bake, a društvene mreže učinile su gotovo nemogućim skrivanje od osobe koja vam je do jučer bila zanimljiva.

Svi mi dobro znamo da je “ghostanje” nepristojan potez te prečica kojom se koriste osobe kojima nedostaje hrabrosti i želje za humanijim rastankom. Scenarij u kojem upoznajemo fizički privlačnu osobu, koja se ispostavi kao potencijalno dobar partner, no koja iznenadno utihne i nestane nakon nekoliko zabavnih dejtova i kilometarskih poruka – poznat je gotovo svakoj osobi. Istraživanje napravljeno za korisnike aplikacije za dejtanje Hinge pokazalo je da je čak 91 % njih doživjelo ghosting. Nitko ne želi biti ostavljen bez pozdrava, nitko ne želi doživjeti skrivanje od osobe koja mu se jako svidjela i nitko ne želi razmišljati zašto se sve to zbilo. No umjesto da čekate tjednima pa pošaljete ljutitu poruku nakon koje čašice više, ostanite pristojni i zreli do kraja. Tko zna, možda nešto i promijenite? U nastavku vam donosimo pet poruka koje biste trebali poslati ako ste doživjeli zahlađenje od druge strane ili potpuni ghosting.

Čini mi se kao da nam je komunikacija oslabjela, je li se nešto promijenilo?

Ako ste neprestano izmjenjivanje poruka zamijenili kratkim rečenicama i pokojim “seenom”, očito je da se u odnosu događaju nekakve promjene. No umjesto da razmišljate u čemu je problem, jednostavno pitajte je li se nešto promijenilo i zašto je komunikacija drukčija. Tako ćete uvidjeti radi li se o nekom osobnom problemu ili stvarnom zahlađenju osobe s kojom ste dejtali.

Stvarno je zabavno dopisivati se s tobom, no bilo bi dobro kad bismo se vidjeli uskoro.

Ako vam se dejtanje pretvorilo u dopisivanje bez viđanja, zasigurno ste se više puta zapitali u čemu je problem. Ako ne želite odmah prijeći na stvar, jednostavno recite da želite pravi dejt. Ta će vas poruka dovesti do odgovora.

Imam osjećaj da nam je komunikacija jednostrana, želim da znaš da ne moraš ovo činiti ako si nezainteresiran/nezainteresirana.

Nitko ne voli biti osoba koja stalno započinje razgovor, osoba koja na dugačke poruke dobije pokoju riječ i osoba koja se (zapravo) dopisuje sa sobom samom. Ako imate osjećaj da ste ta osoba, budite iskreni i recite kako se osjećate.

Imam osjećaj da želimo potpuno drukčije stvari jedno od drugoga.

Nekad zatišje nastane kad osobe shvate da su se potpuno krivo razumjele. Bez obzira na to jeste li vi ta osoba koja želi opušteniji odnos ili osoba koja traži ozbiljnu vezu, budite otvoreni oko svojih namjera. Nemojte si dopuštati gubiti vrijeme na odnos i osobu koja želi nešto drugo. No ako niste sigurni što ta osoba želi, jednostavno joj to recite.

Neprestano dobivam pomiješane signale od tebe, možeš li mi reći na čemu smo?

Iskrenost je uvijek najbolja opcija, osobito kad niste sigurni što osoba s kojom se dopisujete misli i osjeća. Ako u jednom trenutku mislite da se odlično slažete te da će se vaš odnos pretvoriti u nešto ozbiljno, a već u sljedećem da s druge strane nema nimalo emocija, pošaljite navedenu poruku.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels