5 plesnih filmova s Netflixa koji će vas očarati koreografijama, glazbom i pokretima glumaca

by | 15 studenoga, 2020

Ako se plesom bavite profesionalno, rekreativno ili samo osvajate plesne podije te vlastitu dnevnu sobu dok nitko ne gleda, zasigurno znate da je ples aktivnost koja puni duši.

Osjećaj koji se u nama stvori kad nas ponesu omiljena glazba i ritam teško je opisati riječima. Gledati druge ljude kako plešu često izaziva one unutrašnje trnce koji se aktiviraju samo u posebnim trenucima. Stoga nije ni čudno što su plesni filmovi toliko obožavani. Zbog skladnih pokreta, dobre glazbe i posebne energije, plesnim filmovima često oprostimo predvidive radnje. U nastavku vam donosimo pet najboljih plesnih filmova koje možete pronaći na Netflixu.

Burlesque

Tess je vlasnica Burlesque Loungea čiji su zlatni dani odavno prošli. Kako bi ga održala na životu, susreće se s brojnim preprekama i izazovima. Osobni problemi izvođača, nedovoljna posjećenost te grabežljivci koji žele otkupiti lokal zbog njegove lokacije – samo su neki od problema s kojima se Tess mora nositi. Kad se u Loungeu zaposli mlada djevojka Ali, sve će se promijeniti. Njezin moćan glas čut će se daleko i to će joj u potpunosti okrenuti život naglavačke. Dodajte tome genijalne koreografije i dobit ćete plesni film u kojem ćete istinski uživati.

Save The Last Dance

Save The Last Dance jedan je od filmova koji jednostavno moramo uvrstiti na popis filmske plesne lektire. Sara je mlada balerina koja sanja o upisu na Julliard. Kada ne prođe na audiciji i kada sazna da joj je majka poginula u prometnoj nesreći pokušavajući doći vidjeti njezin nastup, Sara preplavljena krivnjom odustaje od plesa. S obzirom na to da je još uvijek u srednjoj školi, Sara se seli kod oca u posve drugi dio grada, gdje se upoznaje s hip hop kulturom te plesom. Ako još uvijek niste pogledali ovu plesnu ljubavnu priču, znate što imate za zadaću.

Dirty Dancing

Dirty Dancing je film koji će zauvijek stajati na tronu kad su u pitanju plesni filmovi. Frances “Baby” Houseman ljeto provodi s obitelji u odmaralištu, gdje sreće Johnnyja Castlea, instruktora plesa koji joj zauvijek promijeni pogled na svijet. Baby se zaljubljuje u njegove plesne pokrete te, zbog niza čudnih okolnosti, postaje njegova plesna partnerica. Dirty Dancing je jedan od filmova koji je zauvijek promijenio svijet plesa. Zbog energije i povezanosti ovog neobičnog para te senzualnih i skladnih pokreta njihovih tijela ovaj ćemo film moći gledati uvijek iznova.

Battle

Amalie pohađa prestižnu plesnu školu u Oslu i priprema se za audiciju plesne kompanije iz Amsterdama o kojoj maštaju sve njezine kolegice. Iako je konkurencija velika, svakoga dana naporno trenira i ne odustaje od svog cilja. Kako bi brže napredovala, Amalie oca zatraži da podrum prostrane i moderne kuće pretvore u plesni studio. No ubrzo saznaje da joj je otac bankrotirao te da se iz elitnog dijela Osla sele u kvart u kojem žive potpuno drukčije obitelji. Sve to potpuno preokrene njezin život, a susret s Mikaelom, mladićem koji se bavi hip hop plesom, sve dodatno začini. Radnja je poprilično predvidiva. Amalie i Mikael se zaljube, a njihova je ljubav isprepletena predivnim plesnim koracima od kojih ćete se rastopiti.

Silver Linings Playbook

Iako Silver Lining Playbook nije klasičan plesni film i iako odskače od drugih filmova s našeg popisa, jednostavno smo ga morali uvrstiti. Tiffany i Pat nisu profesionalni plesači, niti će do kraja filma to postati. Njihovi se životi sasvim slučajno isprepletu. Pat boluje od bipolarnog poremećaja, nedavno je pušten iz psihijatrijske ustanove, a trenutačna mu je misija osvojiti bivšu ženu koja ga je ostavila nakon što je prebio njezinog ljubavnika. Tiffany je udovica koja slomljeno srce liječi upuštanjem u seksualne odnose i koja ponudi Patu pomoć u osvajanju bivše žene pod uvjetom da joj bude partner u plesnom natjecanju. Ovaj će film u vama zasigurno probuditi mnoštvo emocija te na drukčiji način pokazati da ples doista povezuje ljude.

Screenshot: YouTube