5 odličnih filmova uz koje se opuštamo ovog ljeta

by | 8 srpnja, 2022
filmovi što gledati

Jedan od naših najvećih užitaka jest opustiti se uz dobar film nakon dugog dana ispunjenog obvezama. Udobna, mekana odjeća, skincare rutina obavljena, čaša vina ili kakav fini snack – jednadžba je za isključivanje od svijeta kakvo nam ponekad iznimno godi. Čak i ljeti. 

Kako bismo izbjegli nepotrebno trošenje vremena na biranje filma, složili smo listu filmova različitih žanrova koje planiramo pogledati tijekom srpnja. Neki nas odvode u čarobno djetinjstvo i bude nostalgiju, neki su prava porcija adrenalina, a neki donose obilje smijeha koji nam je, složit ćete se, prijeko potreban. Neke od ovih filmova možemo gledati baš uvijek, a neki su i već upisani na listu kultnih filmova. 

Tragate li za filmom uz koji ćete se opustiti, svakako bacite pogled na našu listu u nastavku. Vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe…

Filmovi uz koje se opuštamo ovog ljeta

9. 7. Ace Ventura: Šašavi detektiv – 17:55, FOX Movies

Uistinu je teško ne voljeti Jima Carreya, posebice u jednoj od njegovih legendarnih uloga, Acea Venture, šašavog detektiva specijaliziranog za životinje koji ima zadatak pronaći nestalu maskotu ragbi ekipe Miami Dolphins. Ova američka komedija iz 1994. godine uvijek je savršen izbor za opuštanje podvučeno smijehom. Jedina nuspojava je što biste (opet) mogli početi imitirati legendarni smijeh ovog nenadmašnog detektiva. 

 

13. 7. Paukova zavjera – 23:30, FOX Movies

Nastavnik u privatnoj školi otme senatorovu kćer i u igru nadmudrivanja uvlači kriminalističkog psihologa Alexa Crossa (Morgan Freeman), koji je uvjeren da otmičar želi samo medijsku slavu, no ubrzo shvaća da se radi o nečem osobnom. Porcija adrenalina u obliku ovog napetog američkog trilera je zajamčena!

 

15. 7. Kuka – 15:55, FOX Movies

Za one rođene krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, Kuka je film koji budi nostalgiju i odvodi ravno u djetinjstvo. Prekrasan pustolovni film iz 1991. snimljen u režiji Stevena Spielberga okuplja redom odlične glumce i donosi suvremeni filmski nastavak bajke o Petru Panu (Robin Williams), dječaku koji nije želio odrasti, i njegovom neprijatelju, piratu Kapetanu Jamesu Kuki (Dustin Hoffman). Tu je i ostatak ekipe: Zvončica (Julia Roberts), Wendy (Maggie Smith), Gutless (Glenn Close)… Idealno ako želite odlutati u neki drugi svijet… Mi svakako želimo

 

20. 7. Vrisak – 23:05, FOX Movies

Ubojica poznat kao Sablast ubija tinejdžere. Kako broj tijela raste, jedna djevojka i njezini prijatelji počinju razmatrati “pravila” filmova strave, dok ga i sami proživljavaju. Prvi dio kultnog američkog slasher serijala u našem je slučaju rezerviran za okupljanje društva i gomilu kokica. 

 

23. 7. Život poslije života – 22:15, FOX Movies

Sudbine Amerikanca iz radničke obitelji, francuske novinarke i školarca iz Londona isprepletu se kad na različite načine dožive bliski susret sa smrću, što ih potakne na razmišljanje postoji li život poslije života. Ova fantastična drama nominirana je za Oscara, a režirao ju je, koproducirao i napisao Clint Eastwood prema scenariju Petera Morgana. Glavnu ulogu tumači odličan Matt Damon. Recept za dobro provedenu večer.

Sve filmove s ove liste možete gledati na FOX Movies kanalu.

 

Foto: PR