5 novih Netflix i HBO naslova čiji će vas junaci uvući u zanimljive priče i naučiti bitne životne lekcije

by | 30 siječnja, 2021

Iako su lagani filmovi i serije čiju radnju možemo pratiti bez ikakvog napora odličan način za opuštanje i bijeg od svijeta, s naslovima koji u sebi nose određenu životnu težinu lakše se povežemo. Bez obzira na to radi li se o dramama, dramedijama ili dokumentarnim filmovima, postoji nešto čarobno u riječima i djelima te životima protagonista čiju avanturu pratimo putem ekrana. Ako želite filmove te (dokumentarne) serije iz kojih ćete učiti o ljubavi, prijateljstvu, životnim preprekama i izazovima, u nastavku ćete pronaći novije naslove koje možete pronaći na HBO-u ili Netflixu.

Pieces of a Woman (Netflix)

Pieces of a Woman potresna je drama koja je svijet ostavila bez teksta samom najavom i trailerom koji je djelovao obećavajuće. Priča prati mladi par koji očekuje dijete i koji se odlučuje za kućni porod. Kad nakon poroda izgube dijete, njihov se svijet okrene naopako. Ova teška priča prikazuje snagu žene, koja unatoč nesusretljivoj okolini i partneru koji u trenutku u kojoj treba biti podrška potpuno klone, uspijeva ostati svoja, pribrana i voljna nastaviti dalje.

Painting With John (HBO)

Painting With John nova je dokumentarna serija koju je režirao John Lurie, glazbenik, glumac, redatelj i slikar, koji je ujedno i glavna zvijezda ovog predivnog serijala. Svaka epizoda prikazuje duhovitog i mudrog Johna za stolom kako slika te govori o lekcijama koje je naučio kroz život. Ovo je djelo spoj meditacije, Johnovih pogleda na život te njegove glazbene i likovne umjetnosti, koji nas iz epizode u epizodu podsjeća da bismo svaki dan trebali imati vremena za smijeh i kreativnost.

It’s a Sin (HBO)

Ako ste uživali u Netflixovoj seriji Pose, koja prikazuje život transrodnih i homoseksualnih osoba u Americi te njihovu borbu za glas, slobodu i mjesto u društvu, svidjet će vam se i serija “It’s a Sin”. Glavni junaci vode borbu protiv predrasuda, koje ponajprije pronalaze u vlastitim domovima, pokušavajući ostaviti svoj trag u svijetu. I u ovoj seriji glavni su motivi podrška, ljubav i zajedništvo te naglo drmanje ružičaste realnosti pojavom mistične bolesti (AIDS-a) koja odnosi živote u dalekoj Americi. Kad prijatelji glavni junaka počnu umirati od side, njihova se stvarnost mijenja iz korijena.

Gloria Bell

Gloria je slobodoumna žena koja, nakon uredskog posla i obveza, uživa u svom (nedavnom) razvodu i solo životu provodeći večeri na plesnom podiju u klubu za starije. Kad jednu večer upozna Arnolda, kreće u ljubavnu avanturu koja unese sreću i zadovoljstvo u njezin život. No ljubav, kako to obično biva, dolazi s mnoštvom iznenađenja i nepredvidivih situacija. Ova će vas drama sjetiti da za ljubav nikad nije kasno te da ona može doći u bilo kojem trenutku života, da ljubavni odnosi nikad nisu jednostavni te da vas ništa ne može pokolebati ako odlučite plesati u ritmu glazbe koju nam servira život.

Euphoria Specials (HBO)

Young Adult sadržaj na streaming platformama postao je puno više od teen drama čija se radnja vrti oko popularnosti, krpica, ogovaranja te smicalica kojima nema kraja. Euphoria je zasigurno serija koja je otišla korak dalje kada je u pitanju svijet tinejdžera. Njezini se likovi bore s ovisnostima, vlastitom seksualnošću, emocionalnim problemima, a kroz epizode se nižu i bitne teme poput toksične muževnosti, seksualnog nasilja i ucjenjivanja te posljedica koje sve to ostavlja na psihu mladih ljudi koji se tek trebaju naučiti nositi sa svijetom i svim njegovim težinama. Na HBO-u su odnedavno dostupni i Euphoria specijali, koji prate unutrašnje borbe glavnih junakinja.

Screenshot: YouTube