5 novih HBO i Netflix naslova o ljubavi, prijateljstvu i životnim izazovima

by | 27 veljače, 2021

Ljubav, prijateljstvo, obiteljski odnosi i sve te obične, no čarobne životne stvari nepresušan su izvor inspiracije te nikad ne mogu dosaditi na malim ekranima.

Upravo su te teme nit vodilja serija koje vam predstavljamo ovoga tjedna. Njihova je radnja već viđena u serijama, filmovima i knjigama, ali i životima nas i naših bližnjih, no prikazana je na iznimno zanimljiv način. Ako tragate za serijama, filmovima i likovima s kojima ćete se moći povezati i iz čijih ćete radnji moći izvući bitne poruke, u nastavku ćete zasigurno pronaći nešto za sebe.

We Children From Bahnhof Zoo (HBO)

Novi naslov koji je publiku podijelio u dvije skupine – one koji su očarani serijom i one koji su se iznimno razočarali. Prije nego što počnete gledati ovu teen dramu, morate biti svjesni činjenice da se serija ne poklapa s istoimenim romanom, odnosno filmom. No priča je slična originalnoj te prati grupu tinejdžera, na čelu s mladom Christiane, koji upadaju u ralje droge pokušavajući shvatiti život, ljubav i sebe same. Nemojte očekivati originalnu priču, prepustite se drukčijim i novim likovima, modi i estetici sedamdesetih, dreamy scenama i zasigurno ćete uživati.

Malcolm & Marie (Netflix)

Usuđujemo se reći da je Netflix nedavno izbacio jedan od najboljih svojih originalnih filmova – ljubavnu dramu Malcolm & Marie. Radnja filma događa se u samo nekoliko prostorija, a svodi se na razgovor između ljubavnog para. Marie je bivša ovisnica, a Malcolm je redatelj koji je prema elementima njezina života snimio film s čije su se premijere upravo vratili. Čekajući prve kritike, par prolazi kroz duboke i emotivne razgovore kojima će testirati vlastitu ljubav.

Ginny and Georgia (Netflix)

Ako želite odmor od svijeta, Ginny and Georgia naslov je koji će vam to donijeti. Radnja je lagana, a možemo je podijeliti na svijet Ginny i Georgije. Ginny je tinejdžerica, kći koja je uvijek u sjeni i iznimno emotivna osoba koja pokušava preživjeti silna seljenja i čudan život koji vodi zbog majke Georgije. Georgia je oštra na jeziku, snalažljiva i okretna dok bježi od prošlosti pokušavajući stvoriti najbolji mogući život svojoj djeci. Ako vam tinejdžerski dijelovi postanu suviše djetinji, obećajmo da će cool i opasna Georgija spasiti stvar.

Crazy About Her (Netflix)

Crazy About Her, romantična španjolska komedija o one night standu koji se pretvori u ludu avanturu, zabavit će vas i raznježiti. Nakon što provedu noć prepunu strasti, Carla završava u psihijatrijskoj ustanovi, a Adri se zaljubljuje u njezinu energiju i pokušava je pronaći. Kad shvati da je u bolnici, junački joj se odlučuje pridružiti glumeći da mu i samom nije dobro. Ova zabavna priča govori o ljubavi te o psihičkim bolestima, temi o kojoj se nedovoljno govori kad je sedma umjetnost u pitanju. Priča je ovo koju doista vrijedi pogledati.

Locked Down (HBO)

Tema koja nam je svima bliska, a osobito onima koji su se u vrijeme pandemije i lockdowna borili i s ljubavnim problemima te s osobom s kojom dijele krov nad glavom. Priča prati Lindu i Paxtona, koji su u dugogodišnjoj vezi i potpuno zahlađenom odnosu. Paxton je izgubljen, bez ambicija i želje za napretkom. Linda je uspješna mlada žena, koja ubire plodove svog rada. Shvativši da su postali potpuno različiti, Linda i Paxton pričaju o razilaženju, ne shvaćajući da će im pandemija potpuno promijeniti živote.

Screenshot: YouTube