5 najboljih besplatnih aplikacija za pomoć u mršavljenju

by | 22 rujna, 2020

Pametni telefoni postali su savršeni alati za olakšavanje života. Zahvaljujući njima imamo podsjetnike za pijenje vode, pomoću njih plaćamo račune i odrađujemo poslovne sastanke.

Isto tako, vaš vam telefon može pomoći kad je u pitanju skidanje ili održavanje kilograma. Osim što putem njega možete slušati glazbu, možete pratiti unos kalorija, bilježiti vježbe i postaviti ciljeve. U nastavku vam donosimo pet besplatnih aplikacija pomoću kojih ćete lako moći pratiti vlastiti napredak kad je u pitanju vježbanje i skidanje kilograma.

Besplatne aplikacije za pomoć u mršavljenju

MyFitnessPal

MyFitnessPal je aplikacija koja će vam pomoći pri mršavljenju. Pomoću nje izračunat ćete dnevne kalorijske potrebe te evidentirati sve ono što jedete iz baze podataka koja sadrži informacije o više od 11 milijuna namirnica. U to su, također, uključene i namirnice iz restorana za koje je vrlo teško pronaći nutritivne vrijednosti. Nakon što zabilježite svoj dnevni unos hrane, ova će aplikacija raščlaniti kalorije i hranjive sastojke koje ste potrošili tijekom dana. Isto tako, MyFitnessPal ima čitač barkoda koji olakšava unos podataka o hranjivoj vrijednosti nekih upakiranih namirnica.

MyNetDiary

MyNetDiary prati vaš unos kalorija i nutrijenata te, također, i vašu fizičku aktivnost. Putem grafikona i tabela dobit ćete uvid u trenutno stanje te motivaciju za daljnji rad. Vrlo je jednostavna za korištenje te, kao i prethodna, ima mogućnost očitavanja barkoda.

Fooducate Nutrition Tracker

Ova će vam aplikacija pomoći u detektiranju i skeniranju namirnica koje unosite na potpuno novoj i višoj razini. Fooducate omogućuje skeniranje barkoda hrane i primanje detaljnih informacija o više od 250 000 proizvoda. Objasnit će vam dolaze li vitamini iz određenog proizvoda iz prirode ili kemijskih spojeva. Isto tako, pomoći će vam odabrati zdravije i bolje namirnice od one koju želite unijeti u organizam.

Carb Manager

Carb Manager je aplikacija za zdrav način prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata. Aplikacija u sebi sadrži članke, forume, recepte za pripremu obroka, program za povremeno praćenje posta, premium e-knjigu, tjedne izazove pomoću kojih (skupa s drugim članovima) možete gubiti kilograme.

My Diet Coach

My Diet Coach zabavna je aplikacija dizajnirana kako bi vas motivirala kroz vaš put mršavljenja. Aktivacijom ćete dobiti maleni avatar koji predstavlja vas i vašu trenutnu kilažu te avatar koji predstavlja vaš cilj, odnosno željenu kilažu. Osim što ćete pomoću nje moći pratiti unos kalorija i vježbe, nudi i razne izazove poput dodatnog unosa vode, dodatnih vježbi te nagrade kada se obuzdate od unošenja određene hrane.

Foto: Huha Inc./Unsplash