Isprobajte 5-minutni HIIT trening koji topi masne naslage na bokovima

Bez rekvizita

by | 30 listopada, 2023
smanjenje bokova

Nema kvake. Samo pet minuta na dan je dovoljno. Ali sljedeće vježbe morate izvoditi svakodnevno da biste vidjeli rezultate.

Visokointenzivni intervalni trening ili skraćeno HIIT odličan je način za smanjenje tvrdoglavih masnih jastučića kojih se ne možete riješiti s različitih dijelova tijela, uključujući bokove. HIIT je zahtjevan i sagorijeva puno kalorija u kratkom vremenu, što ga čini vrlo učinkovitim oblikom vježbanja, posebno ako se želite osloboditi viška kilograma i oblikovati svoju figuru.

Pročitajte: Osam “easy” načina kako se svakodnevno više kretati

3 HIIT vježbe za oblikovanje bokova

HIIT nije dobar samo za mršavljenje. Može odlično isklesati sve mišiće u vašem tijelu. Započnite svoje HIIT putovanje sa sljedeće tri aktivnosti. Prakticirajte ih svakodnevno po pet minuta i uvjerite se sami u blagodati ovog tipa intenzivnog treninga.

Penjanje na planinu

Vježbe za smanjenje bokova

Da biste se popeli na iluzornu planinu, zauzmite položaj skleka ili visoke daske, tako da su vam ruke ispružene, dlanovi čvrsto na podu i noge zabačene unatrag. Držite core tijela čvrstim, ne opuštajući ljuljanje tijela pa naizmjenično podižite svako koljeno prema prsima. Kao da trčite u mjestu, u gotovo ležećem položaju. Glava je u produžetku kralježnice, a kukovi nisko. Napravite tri seta vježbi – 20 sekundi vježbanja pa 20 sekundi odmora.

Čučnjevi

Vježbe za smanjenje bokova

Pripremite se za čučnjeve. Ruke podignite i isprepletite prste iza glave (kao kad izvodite trbušnjake) ili ih, alternativno, prekrižite ispred prsiju. Stanite u širini ramena s prstima stopala malo prema van. Spustite se u duboki čučanj kao da želite sjesti na nevidljivu stolicu, raširite koljena i zadržite težinu na petama. Kada vam kukovi budu paralelni s podom, uprite se o pete i podignite. Držite donji dio leđa ravnim. Ponovite ovu vježbu tri puta – 20 sekundi i 20 sekundi odmora.

Medvjeđi hod

Vježbe za smanjenje bokova

Spustite se na pod na “sve četiri“, tako da su ruke ispod ramena, a koljena ispod kukova. Zadržite koljena tek centimetar iznad tla. Puzite prema naprijed radeći mali korak desnom rukom i lijevom nogom u isto vrijeme, naizmjenično. Držite bokove nisko, a glavu u produžetku kralježnice. Napravite tri seta – 20 sekundi vježbanja i 20 sekundi odmora.

Pročitajte: Kako ublažiti upalu mišića nakon treninga?

Foto: gorodenkoff; Oleksii Bulgakov, iStock/Getty Images Plus