5 kultnih filmova idealnih za gledanje tijekom “onih dana” u mjesecu

by | 20 lipnja, 2020

Za žene, dani kad smo u PMS-u i dobijemo menstruaciju nisu samo fizički teški za izdržati nego i psihički jer kad nam hormoni počnu “svirati svoju pjesmu”, teško je suzdržati se od pretjeranog naleta emocija.

E baš u tim danima kad nemamo kontrolu sami nad sobom i teško nam je nositi se s drugima vrijeme je da se sklupčamo u krevet i posvetimo vrijeme nekima od najdražih kultnih filmova. Na tren humoristični, no u srži predivni, emotivni filmovi koji će vam menstrualne grčeve riješiti već u prvih nekoliko minuta kad vas vrate u djetinjstvo. U nastavku donosimo pet filmova koji će vas svaki put iznova osvojiti.

Razum i osjećaji (1995)
Ne možemo započeti s boljim filmom za mjesečnicu nego uz ženu iz 90-ih, Kate Winslet, u filmu Razum i osjećaji. To je inače adaptacija knjige Jane Austen koja prati snažnu, samostalnu ženu u vrijeme kad je žena bila podređena i sve samo ne individua.

Princezini dnevnici (2001)
Naravno da ne sjedimo doma i čekamo da se sve stvori pred nama, ali lagali bismo kad bismo rekli da nikad nismo sanjali dobiti tretman kao Mia Thermopolis iz Princezinih dnevnika. U filmu, Mia otkrije svoje kraljevsko korijenje i ide na svoj put do trona uz strogu, ali predivnu baku. Savršen film za one dane.

The Notebook (2004)
Vjerujemo da nije potrebno puno ni govoriti o njemu. Kad su vam hormoni na vrhuncu, “dokrajčite” ih ovim filmom. Romansa između Allie i Noah, osobe s potpuno drukčijih životnih putova, pronađe svoj zajednički put nakon burnog putovanja. Razmislite o čaju za smirenje kad ćete ga opet gledati.

Moja Afrika (1985)
Moja Afrika je američki film koji je nastao prema autobiografskoj knjizi Moja Afrika iz 1937. godine, koju je napisala Dankinja Karen Blixen pod pseudonimom Isak Dinesen. Film je osvojio 28 nagrada i 17 nominacija, uključujući i sedam osvojenih Oscara, a osvojit će i srca svake od vas.

A Walk to Remember (2002)
Ova ljubavna priča toliko je slatka, iskrena i pozitivna da vas sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Iako vas na prvu može podsjećati na tipični teen film, ako pogledate pažljivije, vidjet ćete da ima puno više dubine nego što se inače prikazuje tinejdžere u holivudskim filmovima.

Foto: Unsplash