5 korisnih Instagram profila koje morate pratiti ako obožavate biljke

by | 24 lipnja, 2020

Ako ste već odavno kućni botaničar ili ste tijekom izolacije poslušali preporuke stručnjaka i fokusirali se na nove hobije u životu, a briga o biljkama je jedan od njih, ovo je pravo mjesto za vas.

Posljednjih nekoliko mjeseci počeli smo se vraćati onim temeljnim vrijednostima i ljubavima nakon što smo se već itekako pogubili u kapitalističkom svijetu, a to se prije svega vidi i po Instagramu koji kao da je postao zajednica koja potiče na unutarnji mir, podršku i pozitivu. Oni koji svakako pripadaju toj kategoriji su i veliki znalci o prirodi i ljubitelji biljaka koji svoje znanje i ljubavi dijele sa svojim pratiteljima. Pa ako ste jednostavno obožavatelji zelenila ili trebate savjete kako se brinuti o vašim novim zelenim prijateljima, obratite pažnju na ovih pet Instagram profila koji će vas oduševiti.

1. sweetyoxalis

View this post on Instagram

. ? C a l a d i u m P a r t y ? . . Le confinement, n’est finalement pas de tout repos par ici ? Je passe ma vie entre mes deux points de confinement préférés @whattheflower_paris & mon appartement … L’avantage c’est que je ne suis pas dépaysée en ces deux jungles ?? Les caladiums sont aussi gigantesques qu’à la maison ! Et bonne nouvelle pour les parisiens, @whattheflower_paris reprend du service à partir de lundi, avec la mise en ligne d’un service de livraison sur Paris et très proche banlieue ainsi qu’un point de click & collect pour nos clients du quartier ? . . Je vous souhaite un bon week-end ☀️ . . #caladium #caladiumlovers #caladiumstrawberrystar #caladiummissmuffet #caladiumfroginablender #caladiumlove #caladiumforsale #whattheflower #plantshop #plantshopping #paris #plants #indoorplants #houseplants #plantpower #plantaddict #plantaddiction #plantsmakepeoplehappy #plantsofinstagram #plantlove #plantlovers #plantsloversofinstagram #botanical #urbanjungleblog #urbanjunglebloggers #houseplantclub #greenaddiction #parisplantclub #instaplants #plantparenthood

A post shared by Justine? (@sweetyoxalis) on

Ovaj pariški concept store je doista strastven kada su biljke u pitanju. Osim što ćete vidjeti predivne fotografije biljaka, dobiti ćete i brojne savjete na koji se način brinuti o njima.

2. botanicalsandbillie

Anne, vlasnica profila živi u Barceloni i itekako uspijeva u svom naumu da svoj dom i Instagram profil pretvori u urbanu džunglu. Sigurni smo da ćete dobiti ideje kako urediti svoj prostor nakon što bacite oko na ovaj profil.

3. boyswithplants

Zgodni frajeri i biljke ono su što krasi ovaj profil koji je krcat fotografijama biljaka i frajera koji ih obožavaju. Nema filozofije , toliko su popularni da su objavili i knjigu s najpopularnijim fotografijama.

4. botanicalwomen

Ekvivalent prethodnom profilu nastao je i hashtag #botanicalwomen pod kojim možete pronaći divne žene s biljkama koje će vam sigurno poslužiti kao inspiracija za nabavku novih.

5. tropicaloco

Naš osobni favorit kada je dizajn s biljkama u pitanju je upravo ovaj profil koji pokazuje koja biljka može ići u kakve klimatske uvjete, a sve na jako chic i moderan način.

 

Foto: Unsplash